Bugetarii cer Guvernului sa-i lase sa faca bani si din alte activitati

Luni, 01 Iunie 2009, ora 14:50
1277 citiri
Bugetarii cer Guvernului sa-i lase sa faca bani si din alte activitati

Circa 400 sindicalisti din administratia locala vor picheta miercuri Guvernul ca sa ceara eliminarea unor incompatibilitati din statut, astfel incat angajatii din administratia locala sa poata avea si alte activitati remunerate, in caz contrar amenintand cu greva generala, a spus presedintele FNSAL, potrivit Newsin.

"Miercuri vom picheta guvernul cu 300-400 de persoane, deoarece vrem sa intram in discutii in ce priveste regimul incompatibilitatilor. Vrem sa gasim o cale de mijloc, astfel incat angajatii din administratia locala sa poata desfasura si alte activitati, fie ca sunt remunerate sau nu", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala (FNSAL), Razvan Bordeanu.

Astfel, in 3 iunie, intre orele 11:00 si 13:00, sindicalistii din administratia locala vor picheta sediul guvernului, urmand ca in 17 iunie - conform programului stabilit luni - sa aiba loc o greva de avertisment, iar in 30 iunie, sa inceapa greva generala.

Bordeanu a adaugat ca din grila de salarizare negociata de partenerii sociali cu reprezentantii Ministerului Muncii lipsesc mai multe functii specifice, "precum cea de arhitect sef sau de secretar al judetului", si a mai precizat ca exista diferente in ce priveste salarizarea intre functionarii consiliilor judetene, municipale sau locale.

"Ne gandim ca exista diferente destul de mari in grila de salarizare alcatuita, intre consiliile judetene si cele locale si institutiile administratiei teritoriale, si am dori diminuarea ecartului dintre salarii la nivel central si local", a mai spus Bordeanu.

Presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica a precizat ca "administratia locala este cea mai dezavantajata, iar angajatii din administratia locala sunt cel mai prost platiti dintre functionarii publici". Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala este afiliala la Sed Lex.

Bordeanu mai doreste realizarea unei descentralizari reale si intarirea dialogului social la nivelul institutiilor administratiei publice locale. "Vrem ca descentralizarea sa fie reala, adica atunci cand de la bugetul de stat se aloca noi prerogative autoritatilor locale sa ni se asigure si resursele financiare, materiale si umane corespunzatoare", a mai spus presedintele FNSAL.

La actiunile organizate de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala vor participa angajati ai administratiei locale (functionari publici si personal contractual) din Consiliile Judetene, primarii, directii generale de asistenta sociala si protectia drepturilor copilului, directii de evidenta informatizata a persoanei, precum si din institutii de cultura.

#administratie, #angajati, #bani, #castiguri, #locala, #salarii , #Stiri Locuri de munca