Bugetarii sefi demisi mai pot munci la stat, dar fara functie de conducere

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 12:32
2254 citiri
Bugetarii sefi demisi mai pot munci la stat, dar fara functie de conducere

Bugetarii cu functii de conducere din structurile deconcentrate isi pot pierde functia, insa nu si locul de munca daca vor sa mai lucreze in sistemul bugetar, a declarat vineri ministrul Muncii, Marian Sarbu.

"Nimeni dintre cei care vor sa munceasca in sistemul bugetar nu-si va pierde locul de munca. Insa ei trebuie sa inteleaga ca niciun stat nu poate garanta functii de conducere", a mai spus Sarbu.

Toti sefii serviciilor deconcentrate au primit joi si vineri (23 si 24 aprilie) decizii de demitere, iar in urmatoarele 30 de zile intra in vigoare preavizul impus de Codul Muncii pentru functiile de conducere, interval in care se vor desfasura si concursurile pentru desemnarea noilor sefi.

Functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri de Guvern, potrivit textului actului normativ.

La expirarea termenului de 32 de zile, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale vor fi conduse de un director coordonator, ajutat de unul sau mai multi adjuncti. Acestia sunt numiti prin act administrativ al ordonatorului principal de credite in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea caruia functioneaza serviciul.

Actul normativ precizeaza ca functiile de conducere sunt exercitate in baza unui contract de management incheiat cu ordonatorul principal de credite, pe o perioada de maximum 4 ani. Contractul - care este asimilat contractului individual de munca - prevede, printre altele, obiectivele si indicatorii specifici de performanta.

Remuneratia va fi stabilita prin contractul de management, la nivelul maxim al salariului pentru functia de consilier gradul 1 A din cadrul ministerelor, la care se adauga toate drepturile prevazute de lege pentru functiile de conducere.

Contractele de management educational aflate in derulare inceteaza in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a OUG adoptate miercuri de Guvern.

 

#bugetar, #bugetari, #conducere, #demisi, #functie, #loc, #munca, #sarbu, #sefi, #sistem , #Stiri Locuri de munca