Business Adviser: Cum previi frauda in compania ta?

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 11:52
2906 citiri
Business Adviser: Cum previi frauda in compania ta?

"Companiile care sunt victimele unei fraude savarsite de angajati trebuie sa actioneze pe cale legala, sa faca actiune in instanta daca au probe, sa nu lase fraudele nepedepsite. In momentul in care un manager lasa o frauda nepedepsita, acesta va emite un semnal pentru alte persoane din organizatie, cu un grad de moralitate mai scazut ca asemenea fapte pot fi trecute cu vederea", a declarat Liviu Raducan Chief Etchitc & Compliance Officer la Smart Sigma.

Consultantul este de parere ca orice companie trebuie sa fie atenta la bani si la circulatia fondurilor pentru a sesiza posibilele fraude.

Acesta recomanda conducatorilor sa puna in centrul atentiei lor bunurile organizatiei, fondurile disponibile si tot ceea ce ar putea atraga o persoana sa prejudicieze compania.

In multe dintre companiile romanesti functioneaza zicala "mie nu mi se poate intampla asa ceva", considera consultantul.

"Un studiu recent arata ca cele mai expuse la frauda sunt companiile mici si mijlocii, intrucat controalele interne aplicate in companie si verificarile facute cu privire la angajati sunt minime",a precizat Liviu Raducan.

Potrivit acestuia, orice companie ar trebui sa detina un Manual de integritate, unde va gasi modalitati de prevenire a fraudelor.

Descarca Manualul de Integritate

#companie, #frauda, #emisiune, #business, #adviser , #Stiri Locuri de munca