Business Adviser: Te simti discriminat la locul de munca?

Joi, 08 Iulie 2010, ora 16:04
2573 citiri
Business Adviser: Te simti discriminat la locul de munca?

Primul pas pe care trebuie sa-l faca un angajat care se simte discriminat la locul de munca este sa se adreseze ofiterului de etica al companiei si sa-si exprime sentimentul de nemultumire fata de colegii sai, a declarat Liviu Raducan, Chief Ethics and Compliance Officer la Smart Sigma.

"De fiecare data cand unul dintre angajati doreste sa sesizeze managementul, trebuie sa o faca intr-o forma care sa aiba trasabilitate si s apoate fi folosita in instanta", a precizat consultantul.

Acesta considera ca nu in ultimul rand, toti cei care se simt discriminati la locul de munca si detin dovezi care sa ateste acest lucru, ar trebui sa se pronunte Consiliului pentru Combaterea Discriminarii.

"Orice companie poate plati daune materiale si poate fi actionata in instanta in cazul in care nu a luat masuri de prevenire si de incetare a actelor de hartuire si discriminare",este de parere Liviu Raducan.

Legea nr 202/2002 stabileste ce inseamna actele de hartuire si discriminare si da posibilitatea angajatului sa actioneze in instanta compania si sa ceara daune, a adaugat acesta.

#angajat, #companie, #de, #discriminare, #hartuire, #loc, #munca, #sexuala , #Stiri Locuri de munca