Cand ajunge jobul sa-ti bantuie visele

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 15:49
2196 citiri
Cand ajunge jobul sa-ti bantuie visele

Fiecare dintre noi a avut macar o data un vis sau chiar un cosmar legat de locul de munca. Chiar daca nu i-am dat importanta foarte mare, expertii spun ca am putea gasi in aceste proiectii solutia pentru problemele care ne macina zilnic la serviciu, potrivit Monster.com. 

Un sondaj realizati in 2003 pe un esantion de 1000 de adulti a relevat faptul ca 80%  din femei si 60% dintre barbati au declarat ca au avut macar un vis legat de jobul lor.

Mai mult decat atat, 65% dintre femei si 43% din barbati au declarat ca s-au trezit foarte agitati din aceste vise.

Cele mai frecvente vise infatisau o disputa cu seful, intarzierea la o sedinta importanta, o intalnire mai apropiata cu un coleg de sex opus sau situatia in care sunt nevoiti sa faca o prezentare neasteptata.

De asemenea, visul ca apar la munca dezbracati, ca isi pierd toate documentele dupa distrugerea computerului, ca isi pierd slujba sau chiar ca atenteaza la viata sefului, sunt alte vise des mentionate de subiecti.

Cat de mare poate fi insemnatatea unui vis?

Expertii au parerile impartite cand vine vorba de relevanta acestor vise, potrivit Monster.com.

Unii sustin ca nu inseamna absolut nimic, altii spun ca orice vis ascunde in spatele sau mult mai multe lucruri decat ne putem imagina.

Cei din urma afirma ca visele pot evidentia lucruri care ne ingrijoreaza in viata de zi cu zi si ne pot ajuta sa ne dam seama care sunt problemele noastre emotionale dar si cele cu care ne confruntam in viata profesionala.

Spre exemplu, visul ca esti pus pe neasteptate in fata unei prezentari releva sentimentul ca nu esti suficient de bine pregatit pentru ceva anume.

Visele noastre pot, de asemenea, sa sublinieze eventuale solutii la probleme si sa ne aduca aminte care sunt punctele forte pe care trebuie sa ne bazam in confruntarea cu respectiva problema, spun specialistii.

Cand ai un cosmar, subconstientul tau te anunta ca esti mult mai preocupat de o anumita problema decat iti permite constientul sa crezi.

Chiar daca acel cosmar este inspaimantator, imaginea creata de tine in vis poate aduce chiar solutia problemelor, intrucat lucrurile sunt mult mai clare in acele momente, potrivit expertilor.

Cum poti interpreta visele

Pentru a beneficia la maxim de visele legate de job, trebuie sa inveti sa citesti printre randuri.

Visul in care apari la munca sau la o sedinta importanta complet dezbracat scoate in evidenta un sentiment de vulnerabilitate in cariera sau la respectivul job.

Acest tip de vis este cel mai des intalnit la angajatii care au obtinut o promovare, a celor care au schimbat locul de munca sau celor care pentru un motiv sau altul intra in vizorul publicului.

Visul sugereaza faptul ca cel care viseaza se concentreaza foarte puternic asupra ariei profesionale din viata sa, in care si-a asumat un nou rol cu care nu s-a obisnuit inca.

De asemenea, se intampla sa visezi ca te prezinti nepregatit pentru un anumit eveniment la munca.

Acest tip de anxietate apare cel mai des la oamenii care nu isi permit sa apara nepregatiti pentru o sarcina, oamenii de succes, cu competente profesionale deosebite, care exceleaza in munca lor si se pregatesc pe cat de atent posibil.

Visul nu este o previziune a vreunei umilinte la care vei fi supus, ci este doar o modalitate prin care creierul tau proceseaza anxietatea in fata lucrurilor imprevizibile.

#cosmar, #job, #vis , #Stiri Locuri de munca