Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cand isi pierd angajatii increderea in companie

Cand isi pierd angajatii increderea in companie

Intr-un context economic dificil, in care majoritatea business-urilor se confrunta cu situatii limita, moralul companiei devine esential pentru supravietuire. Recunoasterea semnelor care anunta o instabilitate ajuta la combaterea crizei de incredere din randul angajatilor. 

Iata cateva din semnele care prevestesc scaderea moralului, la locul de munca:

Lipsa de comunicare


Oamenii devin ingrijorati cand stabilitatea locului de munca este pusa in pericol sau cand compania planuieste o schimbare importanta la nivelul conducerii.


O comunicare defectuoasa poate determina angajatii sa interpreteze zvonurile drept adevaruri.


Comunicarea deschisa ii tine la curent pe angajati cu schimbarile manageriale importante si dezvolta sentimente pozitive din partea angajatilor fara de companie.


Este necesara informarea angajatilor cu privire la noile produse care urmeaza sa fie lansate sau proceduri specifice companiei, in cadrul unor sesiuni de training.


Decizii gresite de management


Astfel de decizii pot pune la indoiala credibilitatea companiei in fata angajatilor si poate afecta moralul colectivului.


Efectele oricarei decizii de afaceri se resimt in intreaga companie, nu doar in cercul de management.


Lipsa de respect


Intre angajati si management trebuie sa existe un respect reciproc.


Cand membrii echipei manageriale iau decizii care afecteaza compania fara sa tina cont de parerea salariatilor, starea de spirit poate fi serios afectata.


Schimbari in conducere


Promovarea personalului calificat din cadrul companiei va duce la crearea unei echipe de management familiara pentru restul companiei, fapt care ajuta la sustinerea moralului.


Managerii angajati din exterior necesita o introducere formala si o expunere a calificarilor pentru a creste increderea celorlalti.


Schimbarile de conducere care aduc manageri necalificati si nefamiliari pot avea un efect negativ asupra moralului companiei. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2105 ori
Citeste mai multe despreangajati incredere companie