Cand un salariu mai mic este singura ta sansa

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 14:18
1758 citiri
Cand un salariu mai mic este singura ta sansa

Salariile au suferit modificari substantiale in aceasta perioada de recesiune economica iar blocajul de pe piata muncii ii dezarmeaza tot mai mult pe angajati. Cei care si-au pierdut slujbele se ingrijoreaza ca acest lucru ii va dezavantaja intr-un mediu business dificil. Cei care si-au pastrat totusi slujbele sunt nevoiti sa faca fata reducerilor salariale, cu sau fara reduceri ale responsabilitatilor.

In contextul economic actual, reducerea salariilor nu are nicio legatura cu performanta angajatilor si toti angajatorii sunt constienti de acest lucru.

Acum este mult mai convenabil pentru angajati sa accepte o reducere de salariu decat sa ramana fara sursa de venit, spun expertii in recrutare.

Uneori, acceptarea reducerilor de salarii reprezinta cea mai buna miscare pentru cariera ta, iar specialistii in HR au alcatuit o lista de situatii in care un salariu mai mic este solutia profesionala ideala.

Atunci cand ai nevoie de un loc de munca

Daca nu ai niciun loc de munca si ai nevoie de bani sa iti platesti facturile, un job mai prost platit este cea mai buna solutie, decat sa nu ai nicio sursa de venit, spun specialistii.

Atunci cand iti schimbi aria profesionala

Schimbarea jobului te poate forta sa pornesti de la zero in alta zona profesionala, iar acest lucru va coincide inevitabil cu o scadere a nivelului salariului.

Acelasi lucru se intampla si atunci cand esti transferat in alta arie de competenta din aceeasi companie.

Atunci cand faci o schimbare de cariera   

Unii angajati care au fost disponibilizati si-ar putea gasi un nou job intr-un domeniu total nou pentru ei.

Daca te afli in aceasta situatie, trebuie sa accepti faptul ca vei primi un salariu mai mic, intrucat valoarea ta profesionala scade in noul context, spun expertii.

Atunci cand noul job te face fericit

Satisfactia de la locul de munca si compatibilitatea sunt mult mai importante decat suma pe care o castigi, sunt de parere specialistii.

Atunci cand vrei sa iti pastrezi jobul

Daca esti pus in situatia de a alege intre o reducere de salariu si disponibilizare, expertii te sfatuiesc sa accepti reducerea si sa incepi o noua sesiune de “job hunting”.

Angajatorii prefera candidatii care au deja un job, in defavoarea celor care nu au unul, spun specialistii.

Daca te ambitionezi sa ramai in companie, atunci cel mai indicat este sa obtii performante deosebite, indiferent de suma cu care esti platit si vei fi luat in vizor pentru o marire, atunci cand compania isi va reveni din punct de vedere economic.

Asuma-ti riscurile unui job mai prost platit

Odata ce ai acceptat sa muncesti pentru un salariu mai mic, trebuie sa fii constient de problemele care vor aparea de-a lungul timpului.

Va trebui sa indeplinesti aceleasi sarcini pentru o rasplata financiara mai mica, iar prima provocare intalnita va fi la nivel emotional, in cazul in care esti persoana care considera ca remuneratia reflecta valoarea profesionala.

In loc sa te gandesti la salariu ca pe o unitate de masura pentru valoarea ta, considera-l drept suma cu care persoanele care indeplinesc sarcina ta sunt rasplatite pe piata muncii din ziua de azi, te sfatuiesc specialistii.

Intr-adevar, o scadere a salariului va ramane marcata in istoria ta profesionala, insa in fata unui nou angajator poti raspunde sincer, explicandu-i ca nimeni nu este nevoit sa se scuze pentru simplul fapt ca intr-o anumita perioada a castigat mai multi bani.

Mai mult decat atat, orice angajator stie ca recesiunea a afectat toate domeniile de business, iar reducerile de salariu si de personal nu mai sunt de mult timp un secret.

#angajati, #job, #munca, #reduceri, #salariu , #Stiri Locuri de munca