Capcanele job hunting-ului

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 13:02
2262 citiri
Capcanele job hunting-ului

Exista numeroase modalitati prin care gasirea unui nou job poate fi sabotata chiar de catre cei aflati in cautari. Fie ca petrec prea putin timp pentru aceasta activitate, fie ca se implica atat de tare in cautarile lor incat se auto-izoleaza de familie si prieteni, orice extrema este daunatoare pentru eforturile de "job hunting", sustin expertii in HR citati de Forbes.

Prea multe pauze

Studiile recente au aratat ca una din cele mai comune greseli pe care le fac cei aflati in cautare de job este relaxarea excesiva prin pauze numeroase dupa fiecare telefon de chemare la interviu.

Prea putin timp

O alta greseala des intalnita timpul prea scurt dedicat procesului de cautare pentru un nou job.

Potrivit cercetarilor recente, aproape 44% din cei care cauta un job petrec mai putin de trei ore pe zi pentru aceasta activitate.

Emotiile necontrolate

In efortul lor de a gasi un nou loc de munca, oamenii se lasa de cele mai multe ori prada emotiilor necontrolate.

In multe cazuri cautarile pornesc cu nervi, mai ales dupa o concediere.

Procesul de cautare sporeste increderea in propria persoana, insa esecurile intalnite genereaza frustrarea, care persista pe masura ce cautarile se amplifica, informeaza publicatia Forbes.

Toate sperantele intr-o oferta anume

Nu este o idee buna ca cel care isi cauta un job sa se axeze pe o singura oferta, lasand deoparte toate oportunitatile intalnite, sustin specialistii.

Esecurile care scad moralul

O alta greseala des intalnita este faptul ca cei care cauta joburi se lasa demoralizati dupa o zi de cautari fara succes.

Activitati care distrag atentia

Activitatile casnice, cumparaturile, ingrijirea copiilor sunt aspecte ar putea ocupa prea mult timp in detrimentul timpului alocat cautarilor.

CV-ul neglijat

Majoritatea persoanelor considera inutila o a doua opinie asupra CV-ului inainte de a-l trimite angajatorului, iar asta este o greseala considerabila, sustin specialistii citati de Forbes.

Insuficiente modalitati de cautare

Expertii sunt de parere ca in activitatea de job hunting trebuie utilizate si combinate toate resursele, de la ofertele online de joburi pana la citirea anunturilor din ziare, potrivit Forbesc.com.

Absenta cuvintelor-cheie

Cei care aplica pentru joburi fac greseala de a uita de importanta cuvintelor-cheie in CV pentru fiecare oferta in parte.

Asteptari nerealiste

Multi pornesc in cautarea de joburi avand asteptari prea vagi, iar asta este o greseala des intalnita in job hunting, sustin specialistii.

Compromisuri prea mari

In disperarea de a gasi un loc de munca, multi fac greseala de a se izola de prieteni si familie pentru ca dedica prea mult timp acestei activitati.

Cuprinsi de febra cautarilor, acestia uita sa isi rezerve timp pentru  socializare si relaxare, potrivit expertilor.

Prea putina documentare despre job hunting

Tinerii, in mod special, se avanta in procesul cautarii unui job fara a avea cunostine minime despre modalitati eficiente de a cauta un job.

Acest aspect reduce din sansele reale de a avea succes intr-o piata a muncii in care oferta locurilor de munca depaseste considerabil cererea.

#cautare, #cv, #de, #hunting, #job, #loc, #munca , #Stiri Locuri de munca