Cartel Alfa: Valoarea coeficientului de ierarhizare 1,00 sa fie egala cu salariul minim

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 17:59
3957 citiri
Cartel Alfa: Valoarea coeficientului de ierarhizare 1,00 sa fie egala cu salariul minim

Valoarea coeficientului de ierarhizare 1 ar trebui sa fie egala cu valoarea salariului minim brut garantat in plata, arata unul dintre amendamentele propuse de Cartel Alfa la textele de lege pe care Guvernul Boc isi va asuma raspunderea pe 15 septembrie si pentru care cere sprijin parlamentar, informeaza NewsIn.

"Daca valoarea coeficientului 1,00 nu este egala cu cea a salariului minim brut pe economie, garantat in plata, intre sistemul de salarizare din economia reala si cel din sectorul bugetar pot aparea dezechilibre majore nejustificate. Mai mult decat atat, existenta a doua salarii minime pe economie, unul pentru sectorul economic, altul pentru cel bugetar constituie o discriminare inacceptabila intre cele doua categorii de salariati", se precizeaza in adresa transmisa de Cartel Alfa parlamentarilor.

Cartel Alfa cere introducerea a trei alineate noi in legea privind salarizarea unitara in sistemul bugetar si modificarea sau eliminarea a cinci articole din legea educatiei nationale. De asemenea, federatia sindicala propune noua amendamente la proiectul de lege privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice. Unul dintre amendamente se refera la eliminarea reducerii propuse de 808 posturi la Inspectia Muncii, deoarece "este una dintre institutiile cu deficit cronic de personal, dovada fiind cresterea numarului de accidente grave sau mortale de munca".

 

#coeficient, # salarizare, # salarii, # valoare , #Stiri Locuri de munca