Cat de importanta este auto-sugestia, cand iti cauti job

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 18:39
2211 citiri
Cat de importanta este auto-sugestia, cand iti cauti job

Daca obiectivul urmator in cariera ta este un job mai bun, ai putea sa incerci sa vizualizezi interviul intr-un mod pozitiv, inainte ca acesta sa aiba loc. In conditiile in care tu crezi ca acest lucru chiar va functiona si pentru tine, sunt mari sanse ca la urmatorul interviu sa te prezinti mult mai increzator si relaxat, iar asta iti poate aduce un nou job mult mai curand decat ai crede, potrivit Monster.com. 

Puterea gandurilor pozitive

Majoritatea dintre noi ne-am inchipuit cele mai sumbre situatii cand ne-am gandit la desfasurarea urmatorului interviu de angajare, iar cosmarurile pe aceasta tema nu sunt un lucru tocmai rar intalnit.

Cu toate acestea, toata energia irosita in aceasta directie poate fi utilizata pentru a obtine ceea ce iti doresti cu adevarat de la acest interviu, sustin specialistii.

Atletii, vedetele de televiziune si agentii de vanzari folosesc tehnica vizualizarii de zeci de ani deja, iar acum si cei care cauta un job pot invata sa o foloseasca.

Un studiu experimental prezentat de The Journal of Consulting Psychology a conturat efectele pozitive ale tehnicii vizualizarii asupra celor aflati in plina sesiune de “job hunting”.

In cadrul acestui studiu, un grup de candidati a primit consiliere traditionala pentru cariera si coaching pentru interviurile de angajare.

Un al doilea grup implicat in studiu a primit aceeasi sustinere, dar in plus fata de aceasta a fost invatat tehnicile de vizualizare de aplicat in aceste situatii.

Dupa 2 luni de training, 21% din candidatii apartinand primului grup au reusit sa isi gaseasca un nou job.

Din cadrul celui de-al doilea grup insa, cel n care s-au aplicat tehnicile vizualizarii, 61% din membrii si-au gasit un  job in urmatoarele doua luni.

Fa un exercitiu al mintii

Diferenta intre aplicarea corecta a tehnicii vizualizarii si ideea de a “visa cu ochii deschisi”  este facuta de faptul ca in cadrul tehnicilor reusesti sa iti “programezi” mintea in asa fel incat sa vizualizeze doar lucrurile pozitive care ai dori sa se intample.

Iata cativa pasi pentru a obtine un interviu de success, prin tehnica vizualizarii.

Incearca sa te relaxezi intr-o camera ferita de zgomote, inchide ochii si respira adanc.

Imagineaza-ti ca te pregatesti pentru interviu, in dimineata zilei in care acesta are loc.

Cand incerci sa vizualizezi biroul intervievatorului, foloseste-te de toate simturile pentru a-ti imagina culorile, luminozitatea, umbrele si obiectele din incapere.

Imagineaza-ti vocea intervievatorului, modul in care esti primit si asigura-te ca esti calm si increzator in momentul in care ii strangi mana.

In timpul intalnirii imaginare, inchipuie-ti ca zambesti calduros si ca primesti acelasi zambet inapoi.

Pe masura ce intervievatorul incepe sa adreseze intrebarile, imagineaza-ti ca raspunzi la ele spontan, cu mare usurinta si incredere.

In mod ideal, la sfarsitul interviului iti poti imagina ca persoana din fata ta iti spune bucuros ca esti angajat.

#angajat, #cariera, #interviu, #job , #Stiri Locuri de munca