Cat de "riscant" e sa ceri o marire de salariu?

Marti, 22 Martie 2011, ora 11:48
3478 citiri
Cat de "riscant" e sa ceri o marire de salariu?

Orice angajat are dreptul sa ceara o marire de salariu, atunci cand stie ca a muncit suficient si merita o astfel de recompensa. De cele mai multe ori este absolut normal sa o primesti, insa exista si situatii in care risti sa ai o reactie neplacuta din partea sefului, atunci cand cererea ta este deplasata sau are o formulare nefericita.

Iata cateva motive pentru care cererea ta de marire de salariu s-ar putea transforma intr-un conflict dechis cu seful si care ar putea avea o finalitate neplacuta pentru tine, potrivit publicatiei BNET.

Cand nu esti cel mai competent in domeniu si nu recunosti asta

Exista oameni care sunt perfect convinsi ca sunt experti intr-un anumit domeniu si considera ca merita mariri de salariu, promovari si chiar diferite bonusuri extra, fata de restul colegilor.

Daca esti unul dintre acesti oameni cu pretentii fara baza, risti sa fii dat afara pentru ca ai cerut un drept pe care nu il meriti si ai o perspectiva complet gresita asupra propriei performante.

Cand cererea ta este privita ca lipsa de recunostinta

Asta se intampla cel mai des in companiile mici, in care seful este chiar proprietarul companiei.

Unii manageri considera ca angajatii le sunt vesnic datori pentru simplul fapt ca le-au oferit un loc de munca si nu vor sa recunoaca beneficiile pe care munca ta le aduce pentru compania lor.

Cand ceri o marire de salariu unui astfel de sef, el va considera ca esti deja obraznic si iti vei da singur seama ca este momentul sa cauti altceva.

Cand sefului nu ii place sa nu i se dea dreptate

Cand vii cu propunerea unei mariri de salariu, ii transmiti prin alte cuvinte sefului ca se inseala in privinta ta si ca daca ar fi fost inteligent si atent, si-ar fi dat seama ca meriti o marire.

Acest lucru se intampla mai ales in momentele in care incerci sa treci peste cuvantul sau si sa te duci direct la managerul de HR sau la superiori.

Sefii interpreteaza aceste cereri ca pe atacuri personale, asa ca trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a face o astfel de miscare.

Cand nu stii sa accepti un refuz


Uneori raspunsul ramane negativ si trebuie sa inveti sa il accepti.

Exista angajati care cer in mod repetat mariri de salariu si promovari, ignorand raspunsurile din ce in ce mai nervoase ale sefului.

Ignoranta cu care te repeti ar putea sa fie uneori motiv de conflict sau chiar incetarea colaborarii.

Cand prezinti un ultimatum in fata sefului


In momentul in care apari in fata sefului spunand ca are de ales intre a-ti oferi o marire de salariu si demisia ta, nu te astepta sa te roage sa ramai sau sa depuna eforturi supraomenesti pentru a-ti mari salariul.

Asigura-te ca stii ce faci, atunci cand lansezi un astfel de ultimatum.

#marire de salariu, # cand ceri o marire, # conflict cu seful, # merit o marire de salariu , #Stiri Locuri de munca