Cauti un job? Vezi ce greseli trebuie sa eviti

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 22:21
2043 citiri
Cauti un job? Vezi ce greseli trebuie sa eviti

Cand iti cauti un job, greselile gramaticale din CV si imbracamintea nepotrivita la interviu sunt factori care iti pot decide viitorul: insa mai exista unele "mutari" care te pot duce in sah-mat in fata angajatorului. 

In ciuda crizei economice, e bine sa nu te descurajezi: destui angajatori au posturi deschise si sunt dispusi sa se uite si pe CV-urile necunoscutilor. Managerii buni stiu ca uneori, un profesionist pe care nu il cunosti poate valora de cinci ori mai mult decat o nepoata fara calificare.

Iata si o lista cu greseli care iti pot reduce la zero sansele de a obtine jobul visat, realizata de BusinessWeek.

Prea multe intrebari dintr-un foc

Cand esti sunat pentru a participa la un interviu, e bine sa nu incepi prin a intreba unde se afla locul de munca, cine e director si cat e salariul. Iinformatiile despre locul de munca se vor gasi cel mai probabil pe pagina de Internet a firmei, iar salariul se discuta la sfarsitul interviului.

Uiti cu cine ai interviul

Ai putea spune ca este o eroare de incepator, insa si profesionistii se pot gasi in situatia de a nu fi pe aceeasi lungime de unda cu angajatorul.

Mai precis, daca ai un interviu la o companie mica non-profit, nu e cazul sa-i povestesti celui cu care ai interviul despre cat de bine te-ai simtit in corporatia internationala in care ai lucrat inainte, unde coordonai o echipa de peste 20 de persoane. S-ar putea sa creada ca nu poti fi fericit intr-un colectiv mai restrans.

Iti este teama

Teama iti poate anula ratiunea, dar si sansele sa obtii un job mai bun. Daca ai doua oferte pentru un job, iar unul dintre angajatori se arata foarte fericit sa te primeasca in echipa, insa celalalt spune ca se mai gandeste doua zile, ofera-i timp de gandire.

Nu te grabi sa iei primul post care iti iese in cale, doar pentru ca iti este teama de un refuz: s-ar putea sa ajungi sa nu te satisfaca primul post obtinut.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#job, #interviu, #cv, #loc de munca, #angajator , #Stiri Locuri de munca