Ce face ca o echipa de angajati sa functioneze perfect

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 12:07
2335 citiri
Ce face ca o echipa de angajati sa functioneze perfect

O echipa de valoare depinde in mare parte de mentalitatea celui care o conduce, dar si de modul in care priveste fiecare membru in parte apartenenta sa la grupul respectiv. O analiza profunda alaturi de intreaga echipa in care sa se ia in considerare gradul de implicare, de motivare sau scopul comun ar putea fi de folos, atat pentru echipa in sine, cat si pentru intreaga companie, sunt de parere expertii in HR citati de Forbes. 

Iata cateva perspective care ar putea sa schimbe modalitatea in care conduci o echipa sau participi la munca in echipa.

Echipele valoroase au o cauza nobila

Potrivit unui studiu realizat pe un esantion de 350.000 de persoane, care masura caracteristicile echipelor celor mai productive, toate echipele analizate aveau un scop nobil si erau perfect constiente de natura acestuia, informeaza Forbes.com.

Fie ca este vorba de rezultatele obtinute pentru clientii lor, pentru familiile celor care ar beneficia de rezultatul proiectului sau chiar de companie, motivatia echipelor variaza, dar isi pastreaza natura nobila.

Echipele valoroase atrag implicarea

Angajatilor implicati le pasa de organizatia in care muncesc, sunt dispusi sa depuna eforturi in plus si isi asuma problemele prin care trece compania.

Potrivit cercetarilor citate de Forbes, numarul angajatilor implicati creste cu 11 procente cand oamenii simt ca fac parte dintr-o echipa care ii motiveaza, ca primesc recunoasterea colegilor in mod regulat si cand inteleg modalitatea in care munca grupului lor are efect asupra intregii organizatii.

Echipa constituie principalul factor de motivare

Desi majoritatea directorilor nu sunt fericiti de aceasta concluzie, adevarul este ca oamenii sunt mult mai loiali echipei din care fac parte decat companiei.

Este absolut natural sa avem tendinta de coeziune in grupuri mici in cadrul carora gasim sustinere si incurajare, spun specialistii, iar liderii adevarati sunt constienti si accepta acest lucru.

Acestia favorizeaza spiritul de echipa si chiar incearca sa uneasca echipele valoroase, in loc sa ii indeparteze pe cei mai buni din mediul lor.

Echipele de valoare simplifica lucrurile la maxim

Cele mai bune echipe au tendinta de a trai dupa reguli simple si de a-i face pe fiecare membru in parte responsabil pentru indeplinirea lor.

Astfel, membrii echipei sunt devotati unei atitudini de talie mondiala in orice interactiune, fie ea cu un client sau cu un coleg de echipa.

Aceste echipe cred in comunicarea deschisa fara surprize si se sustin reciproc, punand accent pe recunoasterea rezultatelor valoroase.

#echipa, # angajati, # membrii, # motivare , #Stiri Locuri de munca