Ce faci cand colegii te saboteaza

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 17:51
10792 citiri
Ce faci cand colegii te saboteaza

Atunci cand esti un om de incredere pentru sefi si reusesti in aproape orice situatie sa atragi felicitarile oamenilor importanti, risti sa atragi si invidia unor colegi care tanjesc dupa atentia pe care tu o primesti atat de usor. Este foarte important sa recunosti situatiile in care esti "atacat" dar si cum ar trebui sa reactionezi in fata acestor situatii, pentru ca fiecare miscare iti poate lasa o amprenta asupra carierei tale, in viitor.

"Sabotajul" intre colegi este des intalnit in orice organizatie, insa forma sub care apare el difera de la o arie la alta, potrivit publicatiei Monster.

In domeniile in care creativitatea conteaza, "sabotajul" are o forma pasiva, cum ar fi sustragerea de la efortul de grup.

In domeniile mai aplicate, astfel de "tradare" poate avea efecte mult mai mari si pot afecta un numar mai mare de persoane.

Astfel, multi oameni fac orice pentru a afecta imaginea colegilor mai buni, in principal din cauza frustrarilor pe care le resimt in fata oamenilor capabili, talentati si inteligenti.

De la lansarea de comentarii rautacioase, la furtul de idei si asumarea meritelor, la cei care gasesc mereu cate o persoana pe care sa o invinovateasca atunci cand lucrurile merg rau sau cei care lanseaza zvonuri, oamenii sunt foarte inventivi in ceea ce priveste atacul persoanelor ce reprezinta o amenintare.

Modul in care faci fata acestor atacuri poate avea efect asupra carierei tale

Nu trebuie sa treci nepasator peste aceste evenimente, insa nu trebuie nici sa exagerezi cu reactiile in fata colegilor care iti gresesc, pentru ca nu orice greseala este rau intentionata si risti sa cazi in extreme.

Inainte sa te confrunti cu cineva pe aceasta tema, analizeaza posibilitatea ca tu sa fi contribuit fara sa iti dai seama la problema aparuta sau, pur si simplu, ca respectivul coleg sa nu fi fost constient de existenta unei probleme.

Intotdeauna este o idee buna sa vorbesti cu cineva de incredere care sa iti ofere un feedback sincer.

Asigura-te ca acest "sabotaj" nu este o intamplare si ridica problema doar daca lucrurile nu se afla la prima abatere.

Daca cineva iti face rau intentionat, este bine sa il avertizezi ca esti constient de ceea ce se intampla si ca nu ai de gand sa permiti ca lucrurile sa mearga mai departe asa.

Cum te "pazesti" de oamenii care vor sa iti distruga imaginea

Gaseste aliati


Chiar si cei care incearca sa te "saboteze" au oameni care ii sustin, de aceea si tu ai nevoie de aliati care sa fie alaturi de tine oricand.

Adreseaza problema la un nivel cat mai inalt

Atunci cand esti sigur ca cineva incearca sa iti faca rau, cel mai bine este sa vorbesti cu superiorii de la un nivel mai inalt, pentru a fi sigur ca primesti o perspectiva obiectiva asupra a ceea ce se intampla.

Nu aborda problema la nivel personal

In loc sa prezinti modul in care ai fost afectat de evenimente, demonstreaza ca toate aceste lucruri pot face rau companiei.

Cere sustinerea superiorilor

Explica sefilor ca o astfel de atitudine iti afecteaza productivitatea si ca nu ai cum sa evoluezi daca esti mereu atent la ce se intampla in jurul tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cariera, #colegi invidie, #greseala, #imagine, #om de incredere, #sabotaj, #sefi, #superiori , #Stiri Locuri de munca