Ce intrebari adresezi angajatorului, la interviu

Luni, 21 Martie 2011, ora 12:21
6789 citiri
Ce intrebari adresezi angajatorului, la interviu

Multi candidati se prezinta la interviul de angajare fara sa se pregateasca foarte atent pentru intalnire si bazandu-se foarte mult pe "datoria" intervievatorului de a adresa intrebari. Specialistii in HR, insa, sunt de parere ca atunci cand lansezi intrebari inteligente reusesti sa pari in fata interlocutorului mult mai documentat si interesat sa muncesti in cadrul organizatiei.

Iata cateva intrebari pe care poti sa le adresezi, utile pentru a afla cat mai multe despre job si pentru a lasa o impresie buna angajatorului, potrivit Business Insider.

Ati putea sa imi oferiti cateva detalii despre responsabilitatile jobului?

Adresand aceasta intrebare ii vei arata intervievatorului ca nu esti interesat doar de aspectul financiar al ofertei, ci si de cel profesional.

Care ar putea fi evolutia postului, in urmatorii ani?

Orice sef apreciaza un angajat capabil sa priveasca in perspectiva si doritor sa evolueze constant, in jobul sau.

Cum pot face sa aduc o contributie importanta pentru companie, cat mai repede?

Angajatorul cauta un om care sa ajunga repede la acelasi nivel cu oamenii din cadrul companiei, iar dorinta ta de a te face util cat mai repede va fi observata de acesta.

Care sunt cele mai dificile aspecte ale jobului?

Este foarte importat sa stii din timp care sunt provocarile pe care le vei intalni in urmatoarea perioada din viata ta.

Cum va fi evaluata performanta mea si care va fi intervalul la care se va realiza asta?

Un angajat interesat de evaluarea performantei sale inspira incredere si arata ca esti stapan pe fortele proprii, iar angajatorii au nevoie de oameni de incredere, in ziua de azi.

Ce aspecte din experienta mea sunt interesante pentru dumneavoastra?


Cu ajutorul aceste intrebari vei gasi cateva puncte de sprijin pentru a continua discutia intr-o arie care, cel mai probabil, te avantajeaza.

Care sunt motivele pentru care credeti ca as fi bun pentru acest job si care sunt semnele voastre de intrebare in ceea ce ma priveste?

Aceasta intrebare il va face pe angajator sa spuna cu voce tare si sa se convinga singur ca tu esti omul pe care il cauta.

Acum ca am avut ocazia sa stam de vorba, care credeti ca sunt sansele ca experienta mea sa fie potrivita pentru jobul acesta, in comparatie cu a celorlalti candidati?

Aceasta intrebare poate fi un atu pentru tine, mai ales daca ai o experienta bogata, iar comparatia cu ceilalti candidati nu poate decat sa te puna intr-o lumina si mai buna.

Unde va aflati in procesul de angajare? Care este urmatorul pas?

Aceasta abordare te face sa pari deja un membru al echipei, iar angajatorii apreciaza spiritul de jucator, atunci cand il intalnesc.

Daca nu ma sunati in urmatoarea perioada, se poate sa va sun eu?


Unii angajatori apreciaza candidatii care isi dau interesul chiar si dupa interviu, insa altii se simt agasati de un astfel de comportament, de aceea este o idee buna sa adresezi o astfel de intrebare, la sfarsitul interviului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#intebari, #intervievator, #interviu de angajare, #job, #organizatie , #Stiri Locuri de munca