Ce promisiuni faci pentru cariera ta in 2011?

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 13:13
2717 citiri
Ce promisiuni faci pentru cariera ta in 2011?

Niciodata nu este prea tarziu pentru o miscare profesionala intr-o noua directie, cu atat mai putin inceputul unui nou an. Iata cateva "promisiuni" pe care trebuie sa le faci pentru cariera ta in 2011, astfel incat sa poti evolua asa cum iti doresti, potrivit Monster.com. 

Invata ceva nou in fiecare zi

Abordeaza fiecare zi de munca precum o zi de scoala, in care inveti lucruri noi in fiecare zi, pe care sa le folosesti mai apoi pentru a-ti creste productivitatea.

Mihaela Matei, Senior HR  Consultant a declarat pentru Bloombiz. ro ca “pentru 2011, angajatii ar trebui sa se gandeasca la profesionalism si dezvoltare continua. Daca nu esti deschis sa inveti continuu, sa te pui la punct cu toate, indiferent daca iti ofera sau nu organizatia din care faci parte acest lucru, tebuie sa te ocupi singur de zona ta de training si de dezvoltare, pe ariile care te intereseaza.  Pe de alta parte, tot ceea ce faci trebuie sa faci cu profesionalism pentru ca numai valoarea va ramane in acest moment in organizatii.”

Chiar daca nu au legatura cu sarcinile tale, profita de fiecare moment  pentru a invata cele mai simple lucruri, cum ar fi modul in care sa te comporti cu anumiti colegi sau dezvoltarea inteligentei emotionale.

Priveste catre urmatorul pas

Este absolut necesar sa excelezi la locul de munca pentru a deveni cu adevarat credibil.

Intelegerea urmatorului pas care trebuie facut reprezinta cheia catre fericirea profesionala, iar segmentarea carierei tale este un aspect esential in efortul tau de a ramane implicat in ceea ce faci zilnic, spun specialistii.

Stabileste discutii saptamanale cu managerul tau astfel incat sa iti faci o idee cat mai clara despre urmatoarea provocare, iar daca asa ceva nu exista in echipa ta, poate ca este momentul sa cauti un job in alta parte.

Intelege obiectivele companiei

Asigura-te ca ai inteles care este modul in care jobul tau contribuie la obiectivele de afaceri ale companiei in care esti integrat.

Stiind care rolul tau in imaginea de ansamblu a companiei, te vei simti mai inspirat si vei avea un sentiment de implinire, sunt de parere expertii citati de Monster.com.

Pasteaza-ti integritatea

Indiferent care este rolul tau in companie, incearca sa fii onest in tot ceea ce faci.

Nu te mai preface ca esti bolnav, doar pentru a obtine o zi libera, pentru ca asta inseamna ca furi.

Fii sincer si demonstreaza-le celorlalti ca pot avea incredere in tine, iar asta poate insemna foarte milt pentru managerul tau.

Fa miscare

Probabil ca acest aspect este ultimul pe lista multora de promisiuni pentru 2011, insa o pauza de sport de doua sau trei ori pe saptamana este unul din factorii de baza pentru evolutia ta profesionala.

Daca nu ai timp de exercitii la sala de sport, incearca macar sa mergi mai mult pe jos.

Miscarea amplifica circulatia sangelui spre creier si te ajuta sa fii mai productiv dar si sa te simti mai bine, fizic.

Incearca sa iti depasesti atributiile

Din cand in cand, ai putea sa treci dincolo de limitele postului tau, sa iti oferi ajutorul in proiectele care se desfasoara in jurul tau, iar gestul nu va trece neobservat.

Coordoneaza-ti evolutia

Asigura-te ca managerul tau stie si este de acord cu directia in care te indrepti.

Fii cat mai activ si respecta calendarul stabilit de acesta, astfel incat sa iti indeplinesti sau chiar sa depasesti asteptarile.

Nu presupune ca managerul tau este mereu atent la ce faci tu, iar daca exista o problema de comunicare intre voi, este in mare parte vina ta, spun specialistii.

Pastreaza relatii bune cu toata lumea

Chiar daca jobul tau presupune munca individuala, asigura-te ca intelegi care este rolul fiecarui om din compania in care lucrezi si ca iti arati interesul pentru fiecare in parte.

Nu se stie niciodata cand ai nevoie de unii oameni sau cand ai putea sa le devii subordonat, spun expertii.

Invata sa comunici

Nu-i lasa pe oameni sa astepte raspunsurile tale, ci raspunde cat mai prompt, mai ales daca lucrezi intr-un mediu on-line.

Daca lucrezi la un proiect, da-ti seama care sunt oamenii care au nevoie sa stie despre evolutia sa.

Invata sa comunici, sa multumesti si sa vorbesti in orice situatie cu oamenii, te sfatuiesc expertii citati de Monster.com.

Fii echilibrat

Munceste cat mai intens insa invata sa o faci cu zambetul pe buze.

Abordeaza fiecare zi cu o atitudine pozitiva, fie ca este vorba de ziua de munca sau cea cu familia, intrucat nimanui nu ii place sa stea in preajma unui om morocanos.

Fa-ti timp si pentru prieteni si cei dragi, pentru ca excesul de munca nu face decat sa dauneze, potrivit specialistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#promisiuni, # cariera, # evolutie, # profesionala , #Stiri Locuri de munca