Ce se ascunde in spatele descrierii joburilor?

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 09:48
1959 citiri
Ce se ascunde in spatele descrierii joburilor?

Venituri motivante, mediu profesionist, posibilitatea de dezvoltare, posibilitatea de a face parte dintr-o echipa de succes ... Toti am citit aceste fraze, in cautarea unui nou loc de munca. 

Astfel de fraze cliseu sunt nelipsite din anunturile pentru posturile libere in cadrul companiilor, indiferent ca este vorba de o corporatie multinationala sau o firma ce opereaza intr-un singur oras.

Insa, ce se ascunde in spatele acestor formulari seci, in afara, poate, de lipsa totala de inspiratie a reprezentantului HR care a postat anuntul? Iata "misterele" acestor anunturi, decriptate de specialistii de la Monster.com:

Oportunitati de crestere

Este o formulare preferata de companii, in special de cele aflate la inceput, cu vise mari, dar bugete mici.

Ceea ce vor sa spuna, de fapt, este ca se asteapta sa acceptati salariu minim, pentru "oportunitatea" de a munci pe branci si in weekend, in speranta ca veti primi o marire, la un moment dat.

Inainte de a va lasa vrajit de astfel de descrieri, ganditi-va daca v-ati vedea lucrand in cadrul firmei respective pe termen lung, ceea ce inseamna ca sunteti pasionat de munca pe care o veti desfasura in sine, nu de salariu.

De asemenea, asigurati-va ca, in spatele companiei, se afla investitori seriosi, care nu vor fugi la aparitia primelor probleme.

Pana la urma, daca vreti o avansare, acest lucru nu se poate intampla nici daca va plictisiti de job dupa cateva luni, nici daca firma da faliment.

Program de lucru flexibil

De cele mai multe ori, daca este specificat in descriere, nu inseamna ca veti putea pleca in timpul programul pentru a va rezolva o problema personala.

In schimb, vi se va cere sa munciti toata noaptea pentru a termina un proiect sau sa veniti cu o ora inainte in fiecare zi, pentru o perioada, pentru a pregati vreo sedinta.

Intr-adevar, programul va fi flexibil, dar in avantajul firmei, nu al angajatului.

Abilitatea de a identifica si rezolva probleme

Traducere: Compania e disfunctionala si ne asteptam sa repari lucrurile.

Desi unele persoane de abia asteapta o provocare, traind pentru a gasi solutii si rezolva probleme, altele, desi isi conving angajatorul ca au aceasta capacitate, ar face orice numai sa nu isi indeplineasca rolul acesta.

Prin urmare, daca faceti parte din a doua categorie, nu va grabiti sa acceptati un astfel de po

st. Veti incurca si desfasurarea activitatilor in firma respectiva si veti fi si nefericiti de noul loc de munca.

Capacitatea de a lucra independent

Evident, majoritatea preferam sa avem o oarecare autonomie, sa putem munci fara sa se uite cineva peste umarul nostru in mod constant.

Dar, daca aceasta formulare se afla in descrierea postului, ar putea ascunde faptul ca nu exista un managment eficient, prin urmare angajatul va trebui sa se descurce singur, fara indicatii din partea conducerii.

Acest lucru poate fi atat o binecuvantare, dar si o frustrare, in functie de tipul personalitatii voastre.

In plus, ar putea insemna ca veti fi tras la raspundere daca se intampla ceva rau, chiar daca ati facut totul ca la carte.

#descriere, # job, # hr , #Stiri Locuri de munca