Ce trebuie sa stie angajatorul inainte de interviu

Marti, 13 Iulie 2010, ora 15:02
2446 citiri
Ce trebuie sa stie angajatorul inainte de interviu

Inainte sa iti depui CV-ul pentru un job, asigura-te ca ai raspuns clar oricarei intrebari care ar putea aparea in mintea potentialului angajator. Fiecare etapa a carierei tale, schimbare sau chiar perioada de somaj trebuie inclusa in prezentarea scrisa, pentru a indeparta incertitudinea si pentru a creste sansele sa fii luat in considerare pentru un interviu. 

In continuare, acest articol prezinta cateva elemente absolut necesare ca CV-ul tau sa iasa in evidenta in fata angajatorului.

Perioadele de somaj

Fie ca este vorba de cresterea unui copil, fie ca au fost probleme de sanatate sau altceva, este important sa  explici angajatorului ce s-a intamplat, intr-un mod cat mai logic.

O varianta potrivita ar fi cea in care incluzi aceste informatii in rezumatul CV-ului.

Nu trebuie sa cauti scuze pentru ce s-a intamplat, insa trebuie sa scrii de ce ai incetat sa muncesti si de ce vrei sa te angajezi din nou.

Tot in acest sens, trebuie sa motivezi orice schimbare brusca de directie profesionala si motivul pentru care te-ai intors, atunci cand este cazul.

Schimbari bruste de pozitie

Daca in CV-ul tau apare o functie de un rang superior si apoi una de nivel inferior, trebuie sa dai cateva explicatii pentru aceasta trecere.

Este foarte probabil sa fi facut schimbarea pentru a-ti ajuta o cunostinta care avea nevoie de tine, insa acest lucru trebuie mentionat clar, deoarece angajatorul este foarte interesat de astfel de aspecte.

Mutarile dintr-o zona geografica in alta

Chiar daca nu iti place sa dai detalii despre viata ta, astfel de mutari trebuie mentionate si explicate inainte de a ajunge la interviu.

O schimbare dintr-o tara in alta, spre exemplu, il poate determina pe angajator sa se intrebe daca nu cumva ai fost obligat sa parasesti respectivul teritoriu.

Daca ai fost disponibilizat

Nu te baza pe faptul ca angajatorul va intelege ca ai fost disponibilizat din momentul in care va vedea o perioada scurta de lucru la un anume job.

Trebuie sa explici clar in CV faptul ca ai fost disponibilizat, daca nu vrei ca potentialul angajator sa considere ca iti sta in fire sa schimbi des locul de munca.

Cel mai usor este sa expui sincer intamplarile, intr-o poveste in care sa incluzi contextul, detaliile legate de reducerile din cadrul companiei  sau legislatia in vigoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#angajator, #cariera, #cv, #interviu , #Stiri Locuri de munca