Cea mai severa fractura intre generatii pe piata muncii: tinerii romani, lideri la somaj

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:28
1497 citiri
Cea mai severa fractura intre generatii pe piata muncii: tinerii romani, lideri la somaj
Foto: Careerealism.com

Desi ocupa de-abia locul 20 din 28 de state UE ca rata nationala a somajului, Romania continua sa detina detasat prima pozitie in ceea ce priveste somajul relativ in randul tinerilor intre 15 si 24 de ani.

Practic, ne situam in topul celor mai ocupati europeni dupa ce ajungem la 25 de ani, dar nici apetitul pentru munca si nici sansele oferite la inceput de cariera nu corespund cerintelor europene.

Somajul la nivelul zonei euro a fost de 11,3% la finele lui 2014. In schimb, in randul tinerilor sub 25 de ani, situatia este de doua ori mai grava, ponderea celor in cautare de lucru fiind de 23%.

Romania se afla printre tarile care au reusit sa mentina acest fenomen in limite acceptabile la nivelul intregii populatii, dar se confrunta cu mari probleme la nivelul tineretului.

Trebuie remarcat ca flagelul somajului se manifesta mai pregnant in zona euro decat pe ansamblul intregii Uniuni ...citeste mai departe despre "Cea mai severa fractura intre generatii pe piata muncii: tinerii romani, lideri la somaj" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tineri somaj Romania, #romani statistici somaj, #somaj Romania UE , #Stiri Locuri de munca