Cele mai cautate si mai bine platite joburi din SUA - sanatate si tehnologie

Miercuri, 19 Noiembrie 2008, ora 00:31
2366 citiri
Cele mai cautate si mai bine platite joburi din SUA - sanatate si tehnologie

Fa ceea ce-ti place, iar banii vor veni de la sine. Acest lucru poate fi adevarat, insa ajuta daca ceea ce iubesti coincide cu o cariera extrem de cautata.

Astazi, cele mai tari cariere din Statele Unite ale Americii se bazeaza pe un spectru larg de aptitudini si interese. Daca iti plac cifrele, oamenii, natura, sporturile sau calculatoarele, exista o cale prin care sa-ti transformi abilitatile naturale intr-o cariera activa.

Caile catre un salariu mai bun

Urmatoarele cariere sunt la mare cerere in State - si dovada este plata substantiala. Acestea sunt printre cele mai bine platite joburi din lista statistica a carierelor care se vor dezvolta cel mai mult pana in anul 2014. Cu instruirea potrivita, poti sa fii calificat pentru aceste joburi, pentru a incepe sa castigi cat meriti.

Daca esti interesat de Sanatate:

Asistent medical - 69,250$

Asistentii medicilor au multe indatoriri similare cu cele ale medicilor. Acestia examineaza pacientii, pun diagnostice si prescriu chiar si medicamente. Desi doctorii trebuie sa monitorizeze tratamentul, asistentii au mult mai multa autonomie si mai mult timp de petrecut cu pacientii.

Cariera ta ca asistent medical in Statele Unite incepe cu o diploma de bacalaureat si un program de training de 2 ani.

Acest job este clasat pe locul 4 in Top 30 cariere cu cel mai mare potential de dezvoltare BLS, cu o crestere asteptata, pana in 2014, de 49.6%.

Fizioterapeut - 61,560$

Fizioterapeutii ghideaza pacientii spre recuperare din boli sau traumatisme. Acestia au un efect major asupra oamenilor cu care lucreaza, ajutandu-i sa-si imbunatateasca mobilitatea, sa le inlature durerea si chiar sa depaseasca anumite dizabilitati.

Fizioterapeutii trebuie sa urmeze un pogram de fizioterapie si sa obtina dreptul de practica, in urma unui examen.

Acestia ajuta pacientii raniti si bolnavi sa-si creasca independenta si calitatea vietii.

Este un job activ si interactiv.

Infirmiera calificata - 63,170 $

Lipsa infirmierelor calificate din SUA inseamna oportunitati fara precedent si salarii in crestere. Acestia sunt in permanent contact cu bolnavii, ajutandu-i si ingrijindu-i.

Potentialele infirmiere au urmatoarele optiuni in SUA: o diploma obtinuta in urma a doi ani de training, o diploma de asistenta aplicata, care se obtine in trei ani sau diploma in Stiintele Asistentei Medicale, cu o durata de patru ani. Toate se termina cu un examen national de licenta.

In cazul acestui job, empatia si compasiunea sunt cruciale pentru o cariera plina de recompense.

Acest job este pe locul doi in clasamentul joburilor cu cel mai sigur viitor, pana in 2014.

Daca esti interesat de Tehnologie:

Inginer IT - 76,310$

Programatorii concep si testeaza aplicatii software si sisteme de operare pentru calculatoare. Acestia scriu programe, folosind limbaje precum C++ si Java.

Poti deveni programator in SUA in urma unor cursuri care dureaza patru ani.

Acest job este pe locul 5 in clasamentul mai sus mentionat, cu o dezvoltare de 48% estimata, pana in 2014.

Acest domeniu este incitant, in permanenta dezvoltare si recompenseaza inovatia si creativitatea.

Ingineri de retea - 61,250$

Inginerii de retea sunt responsabili de mentinerea retelei companiei - file sharing, voicemail, sisteme de email - in conditii optime. Acestia evalueaza tehnologia noua, implementeaza schimbarile sistemului si intretin LAN-ul, WLAN-ul si intranetul.

Poti deveni inginer de retea in doar doi ani: cerinta minima este reprezentata de o diploma obtinuta in urma cursului de doi ani. Unele pozitii necesita o diploma in Stiintele Calculatoarelor.

Inginerii de sistem sunt pe locul doi in topul mentionat, cu o crestere estimata la 54.6%, pana in 2014.

Aceasta este o cariera tehnica pentru oameni creativi.

Administrator de baze de date - 61,950$

Administratorii de baze de date au o functie cruciala in era informatiei - concep baze de date si asigura accesul la informatie eficient si sigur. Acestia mentin si upgradeaza sistemele companiei, identificand cerintele utilizatorilor si adaugand altii noi.

Cerintele in ceea ce priveste pregatirea variaza in functie de companie, insa joburile entry-level necesita cel putin o diploma intr-un domeniu tehnic.

Joburile in administrarea bazelor de date se asteapta la o crestere de 40%, pana in 2014.

Aceasta cariera este plina de recompense pentru cei orientati pe detalii si pasionati de calculatoare.