Cele mai cool joburi din lume

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 00:00
3672 citiri
Cele mai cool joburi din lume
Cascador la Hollywood

Pentru majoritatea, un job este doar acel lucru enervant pe care trebuie sa-l facem pentru a ne plati facturile. Insa, exista o categorie de norocosi care sunt platiti pentru a se bate, a fotografia femei frumoase sau a se juca cu LEGO.

Se spune ca este bine sa ne transformam hobby-ul in munca, pentru a ne simti toata viata ca in vacanta. Unii chiar au facut-o, reusind sa-si castige existenta pe cai la care restul putem doar visa, relateaza CNBC.

Cascador la Hollywood

Alisa Hensley isi petrece zilele cazand, prabusindu-se, scufundandu-se si impartind pumni. Nu este luptatoare K1, ci cascadoare cu o cariera remarcabila la Hollywood. Alisa a fost dublura a nenumarate vedete, cum ar fi: Cameron Diaz, Nicole Kidman, Charlize Theron etc.

Hensley este una dintre cele aproximativ 500 de femei din acest domeniu. Exceleaza cand vine vorba de arte martiale, motociclete, arme de foc, escaladarea muntilor si foarte multe forme de a...cadea.

"In mijlocul zilei, ma trezesc plina de transpiratie dupa ce am batut o gramada de barbati. Nu pot sa cred ca exista oameni care ma platesc pentru asta", spune Alisa.

Fotograf pentru Victoria's Secret

Cum v-ati simti sa fotografiati in fiecare zi manechine superbe, sa umblati descaltati prin studio si sa va vedeti operele expuse in fiecare magazin Victoria's Secret. Pentru Russell James asa arata o zi obisnuita de lucru.

Jobul sau este "sa le faca pe fete sa se simta frumoase si sexy, fara sa fie ciudat", dupa cum spune modelul Candice Swanepoel. "Ma simt in siguranta cu Russell".

Cariera lui James a demarat in 1997, dupa ce a realizat o fotografie cu Tyra Banks care a ajuns pe coperta revistei Sports Illustrated.

Proprietar de magazin de dulciuri

Se spune ca atunci cand Ralph Lauren a intrebat-o pe fiica sa Dylan, pe atunci adolescenta, daca poate boteza un nou parfum cu numele ei, aceasta i-a raspuns ca vrea sa-si pastreze numele pentru propriile creatii. Pentru ceva facut de ea.

Nu erau doar vorbe in vant, Dylan Lauren reusind sa deschida, in 2001, primul magazin de dulciuri Dylan's Candy Store. Aceasta a fost inspirata de celebra poveste a lui "Willy Wonka si fabrica de ciocolata".

Astazi, fiica lui Lauren are magazine de dulciuri in New York, Houston, Orlando, urmand sa deschida si in Miami si Los Angeles.

Sculptor LEGO

Nathan Sawaya era un avocat corporate de succes, insa toata ziua visa sa se joace cu LEGO. Asa ca, in 2004, si-a dat demisia pentru a se dedica full-time acestei pasiuni.

"Imi amintesc ca am intrat in biroul sefului si i-am spus ca renunt la meserie pentru ca voi face cariera jucandu-ma cu LEGO", povesteste acesta. Lui Sawaya nu i-a fost usor, insa cand compania LEGO i-a descoperit munca, lucrurile s-au schimbat.

Astazi, fostul avocat este un "profesionist certificat LEGO", creatiile sale putand fi admirate in galerii si muzee din toata lumea.

#joburi ciudate, #joburi cool, #locuri munca, #cascador hollywood, #fotograf manechine , #Stiri Locuri de munca