Cincinalul "Stagii pe Bune" 2005 - 2009

Marti, 31 Martie 2009, ora 14:01
1760 citiri
Cincinalul "Stagii pe Bune" 2005 - 2009

"Stagii pe Bune" propune plasarea studentilor facultatilor cu profil IT&C in stagii practice, desfasurate pe durata verii, in companiile din domeniul IT&C. Programul a fost lansat in ianuarie 2005, la initiativa catorva absolventi ai Facultatii de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, si a fost o premiera pentru invatamantul tehnic din Romania.

 

"A 5-a editie a Stagii pe Bune se apropie mai mult ca niciodata de scopul pe care ni lam propus de la inceput pentru acest program: crearea unor sisteme de stagiatura descentralizate in facultati, in functie de nevoile fiecareia dintre ele", a declarat Bogdan Iordache, directorul proiectului.

"Stagii pe Bune" 2009 se afla la a 5-a editie, programul desfasurandu-se la nivel national, cu accent pe cele mai importante centre educationale IT&C din Romania: Bucuresti,Timisoara, Iasi, Cluj.

Participand la "Stagii pe Bune", studentii isi completeaza activitatile practice din facultate, dobandind cunostinte tehnice, invatand sa lucreze in echipa si imbunatatindu-si abilitatile de comunicare. Companiile participante au ocazia sa cunoasca tineri talentati, care pot fi angajati dupa terminarea studiilor.

In editia din 2006 au aparut companii care au sprijinit financiar programul, partenerii media, s-a extins promovarea de la o facultate, la toate facultatile IT&C din Bucuresti si Timisoara, iar site-ul proiectului a fost imbunatatit.

Editia din 2007 centrele universitare Iasi si Cluj s-au adaugat pe lista oraselor unde au fost centralizate si promovate stagii si noi colegi din cele doua orase s-au alaturat echipei.

In 2008 s-au adaugat Brasovul si Sibiul pe lista oraselor in care s-a extins proiectul. Cea mai mare victorie a editiei  a reprezentat-o realizarea de parteneriate cu facultatile de IT&C, pas ce a insemnat institutionalizarea programului.

Incepand din acest an, patru dintre cele mai importante facultati de IT&C devin parteneri ai proiectului, transferandu-si procesul de stagiatura pe platforma www.stagiipebune.ro:  Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Timisoara, Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice Cluj, Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi.

"Speram ca acest nou pas in derularea programului “Stagii pe Bune” sa reprezinte un model si o garantie a succesului si pentru alti parteneri, iar in viitorul apropiat cat mai multe facultati de IT&C sa ni se alature”, a spus Vlad Posea, coordonator al relatiei cu facultatile.

Inscrierea in program

Inscrierea la "Stagii pe bune" este gratuita pentru toti studentii. Pentru companii, inscrierea pe situl www.stagiipebune.ro este gratuita, eventualele costuri fiind generate de colaborarea cu facultatile.

“In 5 ani am reusit o evolutie constant pozitiva si nenumarate premiere: primul program de stagii din Romania, primul program national de stagii din Romania, iar acum primul parteneriat cu facultatile pentru gestionarea stagiilor intr-un domeniu” a spus Bogdan Iordache, director de program “Stagii pe Bune”. “Ramanem fideli misiunii noastre de a dezvolta un mecanism prin care studentii romani din facultatile de IT&C sa isi poata completa cunostintele teoretice cu cele practice”, a mai declarat Iordache.

#program, #romania, #studenti, #tehnic , #Stiri Locuri de munca