Cine sunt oamenii din spatele unui manager bun?

Vineri, 13 Mai 2011, ora 10:46
2690 citiri
Cine sunt oamenii din spatele unui manager bun?

Un manager nu poate sa rezolve toate problemele companiei, de unul singur. El are nevoie de o echipa de oameni valorosi, specializati si determinati sa atinga propriile culmi profesionale, pentru a atinge succesul. Nu incarca oamenii cu un numar mare si diferit de sarcini, daca vrei calitate, ci alege profesionisti carora sa le acorzi incredere totala, te sfatuiesc specialistii Forbes. 

Construieste echipe doar atunci cand este nevoie de ele

Pentru a evita birocratia in compania ta, asigura-te ca permiti crearea de echipe doar in momentul in care esti sigur ca nu exista un singur om cu toate cunostintele necesare pentru a atinge scopurile necesare.

Diversitatea, cheia succesului intr-o echipa

Ai ales sa te bazezi pe echipa tocmai pentru ca esti constient ca nu le poti face pe toate.

O echipa nu va fi capabila sa  “le faca pe toate” daca este alcatuita din oameni cu aptitudini asemanatoare si experiente similare, de aceea specialistii te sfatuiesc sa gandesti organizarea echipei pe aceeasi logica pe care ai organiza o echipa sportiva.

Asigura-te ca echipa ta are specialisti in cat mai multe domenii, daca vrei sa vezi rezultate satisfacatoare.

Nu insista sa fii mereu cu ochii pe echipa ta

Auntonomia unei echipe nu inseamna dezinteres total din partea ta, ci din contra, presupune lansarea unei provocari si analiza rezultatelor, la deadline.

Creativitatea membrilor echipei este inhibata de “ochiul din ceafa”, iar teoria este valabila si cand ai de-a face cu cei din “middle management” carora le ceri mereu un raport de evolutie.

Nu incerca sa influentezi evolutia echipei

Orice echipa se dezvolta in mod natural, iar directia ei este data, in general, de aptitudinile fiecaruia, dar si de vechimea in experienta unor membrii, in unele cazuri.

Este inutil sa stabilesti tu cine este liderul si care sunt relatiile intre membrii echipei, de aceea specialistii te sfatuiesc sa ai incredere pana la capat in oamenii pe care i-ai ales si sa tratezi echipa ca pe un copil, care ajunge sa refuze tot ce ii ceri, atunci cand o faci insistent.

Nu promite niciodata o recompensa pentru succes

Majoritatea antreprenorilor stiu foarte bine ca “jucatorii” adevarati nu muncesc pentru promisiuni de imbogatire, ci pentru dorinta de a evolua si a atinge performante care hranesc ego-ul profesional.

Astfel de oameni nu raspund la stimuli financiari si risti sa cazi in derizoriu, cu astfel de motivari.

#manager, # echipa, # echipa de succes, # companie, # profesionisti , #Stiri Locuri de munca