Coface isi dubleaza numarul de angajati in Romania in 2010

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 16:17
2401 citiri
Coface isi dubleaza numarul de angajati in Romania in 2010

Coface va infiinta, in 2010, in Romania, un centru de servicii suport care va centraliza operatiunile de acest gen din Europa Centrala si de Est, pentru care va angaja 100 de persoane si va investi initial 2,5 milioane euro, a declarat directorul general Cristian Ionescu, potrivit NewsIn.

"Vom deschide o platforma de servicii suport in Romania, in care vor fi relocate operatiunile din Europa Centrala si de Est. Vom angaja personal din Romania. In noiembrie si decembrie este programat sa preluam operatiunile din Serbia si Croatia, dupa care vom continua cu celelalte birouri din regiune. Estimam ca la sfarsitul lui 2010 proiectul va fi finalizat, iar platforma va deveni complet operationala", a spus Ionescu, Country Cluster Manager la Coface, care coordneaza activitatile companiei din Romania, Bulgaria si Slovacia.

In prezent, Coface Romania are 115 angajati, dintre care 60 de persoane lucreaza numai pe segmentul colectarii de creante.

Reprezentantul companiei a mai explicat ca Romania a fost aleasa pentru amplasarea platformei, dintre statele in care compania este prezenta in regiune, in functie de populatie, gradul de educatie al acesteia, calitatea managementului in cadrul Coface si marimea biroului local.

Coface Romania avea o cifra de afaceri de circa 20 milioane lei dupa primele opt luni ale anului si estimeaza ca, intr-o evolutie liniara, va ajunge la aproximativ 29,5 milioane lei (7 milioane euro) la finalul lui 2009, sub tinta asumata initial, de 8,4 milioane euro.

Nivelul estimat ar reprezenta insa o crestere cu aproape 40% fata de 2008, cand cifra de afaceri a companiei a fost de 21,25 milioane lei.

"Estimam ca vom incasa circa 4 milioane euro pe asigurarile de credit si vom incheia probabil cu 2,8 milioane euro pe acest segment, pentru ca nu ne permitem sa crestem foarte mult volumul afacerilor, doarece ar urca foarte mult si nivelul daunelor platite", a explicat Ionescu.

De altfel, compania si-a propus sa readuca sub control rata daunelor, care a urcat puternic in contextul crizei economice.

In primele opt luni ale acestui an, mai mult de jumatate din notificarile de pe acest segment au provenit din domeniul contructiilor si materialelor de constructii, in timp ce domeniul IT s-a plasat pe locul al doilea, cu 6% din notificari.

Compania a incasat, pe segmentul asigurarilor de credit, venituri de 8,5 milioane lei in intervalul ianuarie-august, din care 7,5 milioane lei reprezinta prime subscrise.

Pierderea neta pe aceasta nisa a fost insa importanta, de aproape 3 milioane lei.

Coface este printre liderii pietei de asigurari de credite, la egalitate cu principalul concurent, Euler Hermes, in termeni de cota de piata la nivelul anului trecut.

Pe segmentul colectarii de creante, compania este numarul 2 in piata, cu o cota de 15-17%, a precizat Ionescu.

In acest domeniu, volumul colectarilor Coface Romania in primele opt luni ale anului s-a ridicat la 32 milioane euro, reprezentand o rata medie de succes de 29% din totalul restantelor pentru cazurile primite de la banci, de 116 milioane euro.

Creantele de colectat pentru cazurile pe care bancile le-au transferat Coface in intervalul ianuarie-august a crescut cu 127% fata de acelasi interval din 2008.

#coface, # afaceri, # angajati, # platforma, # servicii , #Stiri Locuri de munca