Colegul enervant, o noua provocare la job

Vineri, 06 Mai 2011, ora 16:24
2768 citiri
Colegul enervant, o noua provocare la job

Contactul cu persoane enervante reprezinta o parte considerabila din ziua de lucru si un aspect care trebuie controlat cu tact, pentru a nu incalca politicile companiei si a nu jigni in vreun fel sau altul pe cineva. Se intampla uneori sa fii si tu colegul enervant chiar si fara sa iti dai seama, de aceea este bine sa constientizezi care sunt limitele in acest sens.

Un sondaj privind stresul la locul de munca realizat in 2011 de Harris Interactive pentru Everst College a aratat ca mai mult de trei sferturi din americani sunt supusi stresului provocat de elemente din jobul lor, iar colegii enervanti au fost invocati de 8% din cei intervievati.

Inainte sa te lasi purtat de val si sa generezi un conflict din cauza obiceiurilor proaste ale unor oameni, ia in considerare cateva sfaturi pentru a imbunatati situatia fara a-ti pune in pericol jobul.

Ce faci cand un coleg iti invadeaza mereu spatiul?

Unul dintre personajele cele mai putin suportabile pentru angajati este colegul care apare mereu in biroul tau fara sa fie invitat. El  este foarte prietenos, insa pe langa faptul ca iti acapareaza spatiul personal, el are  mereu tendinta de a-ti monopoliza o parte mare din timpul de lucru.

Data viitoare cand il vezi pe colegul care se poate incadra in aceasta descriere poti incerca sa dai impresia ca esti ocupat si evita sa il  privesti in ochi, pentru ca acest gest este o invitatie clara la conversatie.

Tine cont ca munca intr-o corporatie te obliga sa respecti niste politici clare ale companiei.

Colegul care le stie pe toate

Nu exista birou care sa nu “beneficieze” de un expert in absolut orice domeniu, tinta a multor glume si nervi in acelasi timp din partea colegilor.

Cu cat mai mult poti sa il ignori, insa, cu atat iti este mai bine, iar daca iti ofera un sfat gratuit, multumeste-i politicos si spune-i ca il vei  lua in considerare in decizia ta.

Colegul care vorbeste tare

Exista oameni care vorbesc atat de tare la telefon incat pot fi auziti din orice colt al incaperii.

De cele mai multe ori acestia nici nu realizeaza cat de tare vorbesc, de aceea e o idee mai buna sa ii abordezi personal inainte de a depune o plangere superiorilor la adresa lor.

Evita sa folosesti un ton prin care acuzi si incearca sa ii explici prieteneste ca nu reusesti sa te concentrezi cand el vorbeste la telefon.

Colegul care vorbeste prea mult

O alta varianta a colegului care vorbeste tare este colegul care vorbeste prea mult si pentru care o simpla intrebare poate genera o conversatie inutila de o jumatate ora in detrimentul activitatilor cu adevarat relevante pentru job.

Trebuie sa fii categoric cu astfel de oameni si sa nu ii lasi sa isi exercite puterea asupra ta si a timpului tau.

Spune-i ce te afli in fata unui deadline si daca nici acest argument nu functioneaza, ai tot dreptul sa fii direct si sa ii spui ca trebuie sa te opresti din vorbit si sa te intorci la lucru.

#angajati, #coleg, #corporatie, #job, #politicile companiei, #zi de lucru , #Stiri Locuri de munca