Companiile au cheltuit in 2007 aproximativ 5% din bugetul pentru training in invatarea cu calculatorul

Joi, 31 Ianuarie 2008, ora 15:26
1492 citiri
Companiile au cheltuit in 2007 aproximativ 5% din bugetul pentru training in invatarea cu calculatorul

Studiile diviziei de eLearning a grupului Softwin, Intuitext, au demonstrat ca anul trecut companiile au cheltuit, in medie, 5% din bugetul general de training in zona de invatare cu calculatorul, iar in 2008 Intuitext estimeaza ca procentul va ajunge la 10%, informeaza un comunicat de presa.

"Studiile Intuitext legate de eLearning spun ca anul trecut companiile au cheltuit un procent de aproximativ 5% din bugetul general de training in zona de invatare cu calculatorul, cifra care va ajunge spre 10% anul acesta. Companiile private mari vor ajunge ca in anul 2008 sa aloce si peste 10% din fondul de instruire pentru invatarea cu calculatorul. in Occident, procentul a depasit deja 20-25%", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis joi de companie.

Potrivit comunicatului, Intuitext a finalizat implementarea unei platforme de instruire pentru angajatii retelei de telefonie mobila Zapp. in contextul cresterii competitiei pe piata de telecomunicatii. Pentru inceput, beneficiarii directi ai acestui program sunt angajatii din departamentele Customer Care, carora li se ofera acces la un sistem competitiv de pregatire profesionala.

Acordul de colaborare dintre Intuitext si Zapp a fost semnat in martie 2007, iar scopul proiectului a fost implementarea platformei de eLearning Intuitext si dezvoltarea unui curs eLearning specializat.

"Pe perioada derularii proiectului, Intuitext a oferit training si consultanta de specialitate managerilor si trainerilor din Zapp care sunt responsabili cu testarea si instruirea personalului (...) in colaborare cu echipa de traineri a acestuia, a fost aleasa una dintre procedurile dificil de explicat, pentru a fi prezentata in mod interactiv si animat, cu exemple din aplicatiile cu care angajatii lucreaza zilnic. Pentru a usura invatarea si autoevaluarea, cursul contine zone de recapitulare si de testare a noilor cunostinte dobandite", a declarat directorul in cadrul diviziei Intuitext Laura-Elena Duta.

Potrivit comunicatului de presa, beneficiile aduse de instruirea eLearning Intuitext sunt trainingul realizat in timp real, informatia noua este asimilata imediat, testarea angajatilor se face rapid, iar managementul beneficiaza de statistici si rapoarte

In 1993, Intuitext a devenit prima companie romaneasca implicata activ in domeniul educational si de instruire, dezvoltand solutii inovatoare de continut electronic menite sa imbunatateasca procesul de instruire.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.