Concedieri masive la AVAS: peste o treime din personal

Joi, 10 Iunie 2010, ora 14:05
1609 citiri
Concedieri masive la AVAS: peste o treime din personal

AVAS a concediat colectiv, la 31 mai, 155 de angajati, reprezentand peste o treime din totalul salariatilor, si a anuntat ca finalul programului de restructurare, inceput in decembrie 2009, va rezulta o reducere de personal cu 48% si a salariului mediu in institutie cu 60%, precizeaza Mediafax.

"Obiectivele stabilite de managementul institutiei (...) au vizat reducerea birocratiei si stabilirea unei structuri suple si eficiente, precum si reducerea cheltuielilor institutiei, masura implementata prin reorganizarea activitatilor Autoritatii, reducerea costurilor achizitiilor si reducerea personalului.

Dupa finalizarea procesului de restructurare si reorganizare in AVAS va rezulta o reducere de personal cu 48% si o reducere a salariului mediu pe institutie cu 60%, in numai sapte luni", se arata intr-un comunicat Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Pana in prezent, obiectivul de reducere a cheltuielilor de personal a fost realizat, intr-o prima etapa, in luna decembrie a anului 2009, prin diminuarea numarului de posturi de la 510 la 422, in baza HG 1436/2009.

"Dupa o analiza detaliata a nevoilor institutiei in vederea atingerii obiectivelor, precum si a importantei activitatilor functionale, conducerea AVAS a decis continuarea procesului de restructurare si reorganizare", precizeaza institutia.

Astfel, incepand cu data de 31 mai a intrat in vigoare noua structura organizatorica a AVAS. Acesta presupune o noua reducere de posturi, de la 422 la 267, si o scadere a numarului de functii de conducere. Au fost desfiintate 13 posturi de director general si director general adjunct, iar numarul consilierilor a fost redus de la 13 la 10.

In aplicarea acestor decizii, conducerea AVAS a inceput demersurile pentru noua procedura de concediere colectiva a 155 salariati.

Totodata, incepand cu luna februarie 2010, salariul mediu pe institutie a fost redus de la 8.500 lei brut la suma de 3.400 lei brut.

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#avas, #concedieri, #personal, #angajati , #Stiri Locuri de munca