Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Costul cu forta de munca in industrie, in scadere in 2008

Costul cu forta de munca in industrie, in scadere in 2008
Costul unitar real cu forta de munca va inregistra, la nivelul anului 2008, o scadere de 3,2 la suta comparativ cu anul trecut, estimeaza agentii economici chestionati de Comisia Nationala de Prognoza. In primele noua luni, costul cu forta de munca in industrie s-a diminuat cu 3,8 la suta fata de perioada similara a anului trecut, datorita faptului ca dinamica salariului brut real s-a situat sub nivelul productivitatii muncii.


In ceea ce priveste productivitatea muncii, agentii economici estimeaza ca aceasta va inregistra in 2008 o crestere cu circa 7,4 la suta comparativ cu anul trecut.De asemenea, ei preconizeaza pentru ultimul trimestru o majorare a productivitatii muncii cu 5 la suta fata de trimestrul IV din 2007, ca urmare a evolutiei aproximativ constante estimate pentru productia industriala, care va fi sustinuta si de o diminuare a numarului de salariati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1141 ori