Cresc salariile - Vezi in ce domenii

Vineri, 06 Mai 2011, ora 10:08
1790 citiri
Cresc salariile - Vezi in ce domenii

Castigul salarial mediu net a crescut in martie cu 79 lei (5,6%) fata de luna precedenta, la 1.493 lei, in timp ce fata de martie 2010 a scazut cu 1,1%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS), transmite NewsIn.

Cele mai mari salarii nete au fost platite in luna martie in fabricarea produselor din tutun (5.001 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (839 lei).

Comparativ cu luna martie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a scazut cu 1,1%.

Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 91,6%.

Potrivit INS, indicele castigului salarial real pentru luna martie fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 105,0%.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 121,0%, cu 5,7 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in luna februarie.

Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.056 lei in martie, cu 5,8% mai mare decat luna precedenta.

Datele INS arata ca in luna martie, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost in crestere fata de luna februarie, ca urmare a acordarii de prime ocazionale (premii anuale, prime de Paste), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete cadou pentru 1 si 8 martie, tichete de vacanta) si realizarilor de productii mai mari ori incasarilor mai mari functie de contracte.

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun, cu 32,0%, cu 29,8% in intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii) si intre 18% si 21% in activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), fabricarea altor produse din minerale nemetalice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#castig salarial, #salariu mediu net, #crestere salariu net, #crestere medie salariu, #institutul national de statistica, #institutul national de statistica, #salariu bugetari , #Stiri Locuri de munca