Crezi ca esti imposibil de inlocuit? Slujbe surprinzatoare pe care robotii le au deja

Duminica, 17 Mai 2015, ora 08:14
1263 citiri
Crezi ca esti imposibil de inlocuit? Slujbe surprinzatoare pe care robotii le au deja
Foto: Engineered Arts

De-a lungul timpului s-a crezut ca masinariile nu ameninta decat locurile de munca ale lucratorilor din fabrici, insa domeniul roboticii se dezvolta intr-un ritm atat de alert incat acestea au ajuns sa aiba "profesii" tot mai variate, multe chiar din categoria gulerelor albe.

Cu ce se ocupa in prezent robotii?

Fabricile fara oameni. Marea "invazie" a inceput

Actori

Compania britanica Engineered Arts a creat un robot complet interactiv si poliglot numit RoboThespian (foto). Controlat cu ajutorul unei tablete, RoboThespian poate sustine contact vizual, poate sa ghiceasca varsta si dispozitia unei persoane, poate sa cante, iar in curand va fi capabil sa mearga si chiar sa topaie si sa sara, scrie Aol Jobs.

Pe langa faptul ca va juca pe scena (va avea rolul principal intr-o dramatizare a operei "Metamorfoza" de Franz Kafka), robotul-actor va lucra si ca ghid la muzee publice, la centre stiintifice sau la alte atractii turistice.

Anestezisti

Medicii anestezisti au una ...citeste mai departe despre "Crezi ca esti imposibil de inlocuit? Slujbe surprinzatoare pe care robotii le au deja" pe Ziare.com

#roboti slujbe, #locuri munca tehnologie , #Stiri Locuri de munca