Crezi ca meriti "jobul perfect"?

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 18:25
1812 citiri
Crezi ca meriti "jobul perfect"?

Teama ca nu suntem suficient de competenti pentru jobul care tocmai ni s-a oferit este o piedica imensa in calea evolutiei oricarui angajat. Senzatia ca i-am "pacalit" intr-un oarecare mod pe ceilalti sa creada ca suntem mai destepti si mai capabili decat restul ne face sa ne simtim ca niste adevarati "hoti", insa aceste sentimente nu sunt normale, ci fac parte dintr-un sindrom ce trebuie tratat. 

Inainte de a te prezenta in fata intervievatorului incearca sa te lamuresti singur care sunt cauzele acestor sentimente negative.

Gandeste-te daca exista anumite sarcini din jobul tau pe care nu le indeplinesti asa cum trebuie, daca exista sarcini din jobul oferit pentru care nu esti calificat sau daca nu cumva anumite parti din procesul de cautare a unui loc de munca sunt inspaimantatoare pentru tine.

Multi oameni au tendinta de a renunta la un job daca vad ca nu indeplinesc decat opt din cele 10 calificari cerute, insa expertii in recrutare sustin ca e suficient ca un candidat sa inteplineasca 40% din cerinte.Restul se invata din mers, potrivit publicatiei Monster.

In momentul in care iti dai seama ce anume te retine roaga-l pe cel mai bun prieten sa te asculte si poate chiar sa te sfatuiasca.

Slabiciunea gasita nu te caracterizeaza drept incompetent, ci te ajuta sa te cunosti mai bine si sa te dezvolti in directia in care este nevoie.

Noteaza fiecare succes

Alcatuieste un “jurnal” al realizarilor, oricat ar fi ele de mici, si completeaza-l cu fiecare ocazie. El este util atat pentru moralul tau, cat si pentru identificarea unei strategii functionale de a atinge sucesul.

Nu te sfii sa adresezi intrebari

In timpul interviului este esential sa adresezi intrebari.

Intrebarile contribuie la formarea unei imagini pozitive in fata intervievatorului, dar te vor ajuta si sa eviti locuri de munca in care te vei simti izolat, in care se pune accentul excesiv pe competitivitate, in care nu primesti sustinere din partea nimanui sau in care accentul se pune pe rezultatele finale, nu pe munca in echipa si stilul individual de lucru.

Toti factorii mentionati contribuie la formarea sentimentului de “impostor” la locul de munca, iar o combinatie intre toti acesti factori poate fi periculoasa pentru persoanele mai sensibile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#job, #jobul perfect, #loc de munca, #teama job , #Stiri Locuri de munca