Criza ii face pe romani sa munceasca peste program

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 16:53
1525 citiri
Criza ii face pe romani sa munceasca peste program

Peste 50% dintre angajatii romani (51.95%) raman zilnic la job dupa terminarea programului, iar alti 12,67% fac ore suplimentare de cel putin doua ori pe saptamana, conform unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.

Doar putin peste un procent dintre cei chestionati (1,57%) stau peste program o data pe luna, iar 4,90% dintre participantii la sondaj, de 4 ori pe luna.

Totodata, in proportie de 28% angajatii romani efectueaza ore suplimentare doar atunci cand li se solicita acest lucru in mod explicit.

 “Daca ne gandim la miscarile din piata muncii a ultimelor 18 luni, rezultatele sondajului se pot explica fie prin concedierile din companii – in majoritatea cazurilor, angajatii ramasi preiau si sarcinile celor plecati, fie tocmai prin teama de a nu fi concediat – angajatii muncesc mai mult pentru a-si asigura locul de munca actual”, declara Adela Rapeanu, Communication Expert Myjob.

In acest context, este demn de notat ca angajatii cu experienta in campul muncii si varsta peste 45 de ani sunt cei care fac cel mai mult ore suplimentare – zilnic, in proportie de 63%, in timp ce tinerii pana in 30 de ani se situeaza sub medie, cu 49%.

Sondajul Myjob a fost efectuat online la nivel national in perioada 19 februarie - 9 martie pe un esantion reprezentativ de peste 4200 de respondenti.

Dintre acestia, cei mai multi – aproape o treime – sunt din Bucuresti (29%).

Majoritatea participantilor la sondajul www.myjob.ro au studii superioare finalizate sau in curs (45%), iar 8% detin si o diploma de masterat. In ceea ce priveste impartirea pe sexe, 60% dintre respondenti sunt barbati si 40% femei.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#criza, #romani, #program, #ore, #suplimentare, #angajati , #Stiri Locuri de munca