Cum abordezi al doilea interviu

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 12:03
8583 citiri
Cum abordezi al doilea interviu

Vestea ca ai fost chemat la un al doilea interviu nu poarte decat sa te bucure, chiar daca asta nu inseamna neaparat ca ai obtinut deja jobul. Pe langa bucuria absolut justificata, orice candidat trece si prin emotiile puternice generate de confruntarea cu o situatie impredictibila si intalnirea cu un personaj pe o pozitie ierarhica mai inalta din companie, informeaza Monster.com. 

Sentimentul ca nu mai exista subiecte de abordat, nesiguranta si vesnicele intrebari despre modalitatea in care va fi mai diferit acest interviu si cum te poti pregati pentru el ar putea fi mult mai putin accentuate daca ai tine cont de parerea specialistilor.

Care este scopul celui de-al doilea interviu

In momentul in care esti contactat pentru o a doua intalnire, primesti deja un mesaj subtil ca esti un candidat farte bun pentru respectiva pozitie.

Nu exista o tipologie exacta pentru al doilea interviu, el variaza in functie de companie, spun expertii.

Ca punct comun, te poti astepta sa fii rugat sa spui cateva lucruri despre tine, avand in vedere ca vei sta de vorba cu oameni pe care nu i-ai mai intalnit pana acum.

Daca primul interviu era menit sa determine compatibilitatea ta cu compania, al doilea trebuie sa dovedeasca faptul ca esti cel mai bun candidat pentru respectivul post.

Intrebarile din cea de-a doua intrevedere sunt mult mai concrete si te pot pune in situatii reale menite sa testeze capacitatea ta de adaptare sau cunostintele specifice in domeniu.

Ce intrebari sa adresezi la al doilea interviu

Aceasta este ocazia perfecta de a afla ce inseamna sa lucrezi pentru respectiva companie, sa observi aspectele pozitive, dar si cele negative, spun expertii.

Poti adresa intrebari directe, cu privire la beneficiile de a lucra in respectiva companie sau calitatile necesare pentru a avea succes in acest mediu si tine minte ca intalnirea, prin natura ei, va pune acum pe aceleasi pozitii cu dreptul de a adresa intrebari.

Pregateste-ti cateva intrebari intr-o lista si noteaza alaturi altele, pe masura ce discutati, pentru a fi sigur ca nu uiti nimic important.

Tinuta pentru al doilea interviu

Incearca sa impresionezi in mod pozitiv, in continuare, te sfatuiesc specialistii.

Chiar daca nu iti permiti un nou costum, schimba camasa sau cravata si prezinta-te cat mai ingrijit, astfel incat si tu sa te simti bine cu tine.

#companie, #intalnire, #interviu, #job, #post , #Stiri Locuri de munca