Cum gasesti echilibrul perfect intre familia si cariera ta

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 16:23
3162 citiri
Cum gasesti echilibrul perfect intre familia si cariera ta

Multi profesionisti sunt in stare sa sa realizeze un echilibru clar intre o cariera de succes si viata de familie cu copii, desi acest lucru nu este tocmai usor. Acestia stiu sa fie atenti astfel incat sa nu piarda ritmul de munca, insa fac si cateva compromisuri renuntand la oportunitati de avansare, compromisuri pe care nu multi dintre noi ar fi capabili sa le faca.

Cei mai multi dintre oamenii de cariera ambitiosi nu sunt multumiti de acelasi statut, fie ca au nevoie de satisfactia financiara si personala care vine odata cu o avansare, fie ca isi desfasoara activitatea intr-un domeniu care isi iti pierzi valoarea, fara o avansare.

Daca totusi te ambitionezi sa iti continui cariera in timp ce ai grija de cei mici, trebuie sa iti stabilesti cateva asteptari de la tine pentru a-ti indeplini ambele datorii care necesita toata atentia ta.

Stabileste reguli de baza

Vorbeste cu angajatorul tau si stabiliti impreuna un program flexibil, asigurandu-l ca iti vei duce la bun sfarsit sarcinile de acasa, seara si in week-end-uri.

Poti cere astfel sa pleci zilnic cu o ora mai devreme si chiar sa lucrezi de acasa vinerea, cu conditia sa muncesti cate ore suplimentare este nevoie pentru a-ti indeplini sarcinile.

In acest moment si familia trebuie sa fie intelegatoare si accepte ca unele week-end-uri pot fi compromise si ca seara vei pastra cateva ore pentru finalizarea activitatilor de peste zi.

Gaseste modalitati de evolutie

Pentru profesionistii ambitiosi cu responsabilitati personale serioase, evolutia profesionala ar putea fi masurata altfel, decat scara ierarhica din companie.

Pentru cei dispusi sa isi asume o perioada atipica de evolutie in cariera, exista o multime de oportunitati,spun specialistii.

In loc sa iti asumi o functie mai mare, ai putea doar sa preiei proiecte cu mize mai mari pentru imaginea ta.

Pentru a face asta trebuie sa inveti sa delegi responsabilitati in mod creativ pentru a te concentra asupra proiectelor ca iti ofera vizibilitate in cariera.

Constientizeaza care sunt calitatile tale si petrece mai mult timp facand activitati cu valoare pentru cariera ta, te sfatuiesc specialistii.

Gaseste sustinerea adecvata


Exista doua conditii in care un profesionist isi poate continua cariera fiind in acelasi timp un bun familist.

Doar daca esti inconjurat de oameni de calitate, dispusi sa iti ofere ajutorul si daca angajatorul tau de apreciaza suficient cat sa iti permita sa iti organizezi singur ziua de munca, atunci ai sanse sa gasesti acest echilibru cautat de multi profesionisti.

Nimic nu iti poate sta in cale


Exista directori generali care aspira la functii tot mai inalte, in timp ce isi joaca perfect rolul de familist acasa si nimic nu poate sta in calea unui viitor profesional stralucit, atunci cand exista echilibru, informeaza Monster.com.

#cariera, # succes, # familie, # pofesionisti , #Stiri Locuri de munca