Cum impiedici depresia sa iti afecteze cautarile de job

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 12:49
1980 citiri
Cum impiedici depresia sa iti afecteze cautarile de job

Unul dintre cele mai grele lucruri in procesul de cautare a unui nou job este nevoia constanta de a parea entuziast si optimist in fata intervievatorilor. Sunt atatea aspecte in viata de zi cu zi care ne demoralizeaza, de la stresul in relatia cu partenerul, boala cuiva drag pana la problemele financiare sau chiar depresia in care te poate aduce o cautare indelungata pentru un nou job, insa poti depasi toate aceste obstacole tinand cont de sfaturile specialistilor in HR citati de Forbes. 

Joaca un rol pana incepi sa crezi chiar si tu

Asemenea unui actor care urca pe scena, ar trebui sa reusesti si tu sa intri perfect in “pielea personajului” atunci cand te duci la un .

Fa o lista cu principalele tale calitati

Acest obicei se poate transforma intr-un adevarat ritual, intrucat are efecte uimitoare in sporirea increderii in propria persoana, spun specialistii.

Analizeaza realizarile tale profesionale de pana acum

Abordeaza o perspectiva de ansamblu asupra vietii tale si a carierei, asupra posturilor pe care le-ai ocupat si a succeselor atinse in tot acest timp.

Apeleaza la prieteni

Cand ai cele mai negative sentimente in ceea ce priveste persoana si cariera ta, aranjeaza o intalnire cu o persoana care te apreciaza si care stie sa exprime lucrurile in asa mod incat sa te convinga chiar si pe tine cat esti de valoros.

Nu te izola

Cel mai rau lucru pe care ti-l poti face in astfel de momente este sa te retragi si sa te izolezi.

Specialistii te sfatuiesc sa nu te dai batut in fata impulsului de a fugi si a te ascunde de toata lumea din jurul tau.

Fa ceva productiv pe termen scurt

Ajuta pe cineva drag sau pur si simplu indeplneste activitati de voluntariat care sa iti ridice nivelul respectului de sine, dar care in acelasi timp sa nu te epuizeze total.

Fa miscare

Exercitiile fizice te ajuta sa iti consumi energia negativa acumulata, sa fii mai putin agresiv si iti ofera sentimentul ca ai realizat ceva util.

Deconecteaza-te

Cand te simti coplesit de tot ce se intampla ia-ti o zi libera chiar si din activitatea de job hunting.

Amana orice interviu, orice discutie telefonica si acorda-ti timp pentru a-ti da seama de ce ai aceasta stare.

Fii sincer in legatura cu sentimentele tale

Daca este absolut necesar sa te prezinti la un interviu intr-o zi nu tocmai buna, poti lua in considerare o prezentare sincera a starii tale, daca intervievatorul iti pare empatic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cariera, #cautari, #depresie, #incredere, #job , #Stiri Locuri de munca