Cum influenteaza un zambet rezultatele companiei tale

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 13:18
2606 citiri
Cum influenteaza un zambet rezultatele companiei tale

Valoarea unui zambet in orele stresante de munca este inestimabila, iar managerii care reusesc sa faca din acest zambet o politica a companiei pot avea doar de castigat, potrivit publicatiei Inc.com. Iata cateva modalitati prin care poti reusi sa ii faci pe oamenii care lucreaza pentru tine sa zambeasca, in favoarea cifrelor anuale ale companiei tale. 

Ofera-le posibilitatea sa se exprime

Asculta absolut tot ce au angajatii tai de spus si pune in aplicare ideile lor, asigurandu-te in acelasi timp ca ideile sunt clar atribuite posesorului, te sfatuiesc expertii.

Chiar daca stii inca de la inceput care sunt raspunsurile la anumite intrebari, cel mai bine este sa le dai angajatilor ocazia sa iti ofere chiar ei raspunsurile si sa ii apreciezi in fata tuturor pentru ele.

Asigura o remuneratie corecta

Trebuie sa asiguri de asemenea beneficiile sau compensatiile minime, astfel incat eforturile tale de a construi o cultura de valoare sa nu se loveasca de rezistenta celorlalti, te sfatuiesc specialistii.

Transforma fiecare succes intr-un adevarat eveniment

O modalitatea foarte foarta buna de a-i determina pe angajatii tai sa zambeasca fara a cheltui prea multi bani, poate fi incercarea ta de a scoate in evidenta si a sarbatori fiecare succes al angajatilor.

Oamenii se simt astfel valorosi pentru tine si companie, spun expertii.

Asigura-le o cale profesionala

Poti sa faci din jobul la compania ta o adevarata punte de pornire in cariera pentru fiecare, daca acorzi putina atentie fiecarui individ in parte.

Fie ca e vorba de o companie mica sau o multinationala, angajatii  au nevoie sa simta ca este loc pentru evolutia lor, spun expertii.

Apeleaza la spiritul ludic

O “joaca a titlurilor” ii va destinde pe angajati si ii va impinge spre competitiile copilaresti, pentru a castiga titlul de “rege” sau “regina” intr-un anumit domeniu inventat chiar de tine.

Dincolo de aceasta imagine de joc de copii, productivitatea companiei poate creste considerabil, spun expertii.

Asigura spatiu de relaxare

Implica-te in activitati de relaxare in timpul pauzelor de munca si incurajeaza-i pe angajatii tai sa faca acelasi lucru.

Nu are importanta care sunt activitatile intreprinse, important este ca angajatii sa se detaseze timp de o ora de activitatile zilnice si sa acumuleze energiile necesare pentru a-si continua eforturile depuse pentru compania ta.

Renunta la regimul special de CEO intr-o companie

Chiar si managerii trebuie sa respecte aceleasi reguli cu angajatii, fie ca le convine sau nu, spun specialistii.

Constientizand ca esti la acelasi  nivel cu oamenii care muncesc pentru tine, reusesti sa demonstrezi respectul pe care il ai fata de angajati si vei castiga acelasi respect, la randul tau.

Acorda atentie personala fiecarui angajat

Orice angajat apreciaza cand seful isi aduce aminte de ziua sa de nastere, de aceea specialistii te sfatuiesc sa tii cont de fiecare data in parte si sa  trimiti o felicitare scrisa de mana, chiar de tine.

Intr-o companie mai mica iti poti permite chiar sa tii cont de alte zile importante pentru salariat, precum aniversari sau realizari ale familiilor, spun specialistii.

Genereaza traditii

Pentru a-i determina pe angajati sa se implice sufleteste si sa gaseasca in compania ta un motiv de a zambi, poti organiza concursuri de gatit, de Karaoke sau petreceri anuale pe care fiecare individ din companie sa le astepte cu nerabdare.

Implica-te personal in procesul de management

Cultura pe care o realizezi in compania ta reflecta foarte clar care sunt valorile tale personale.

Expertii te sfatuiesc sa ii faci pe oameni sa inteleaga empatia ta pentru viata lor, atat cea profesionala cat si cea personala.

#angajati, #companie, #manager, #zambet , #Stiri Locuri de munca