Cum intri in clubul celor mai inteligenti oameni din lume - Interviu ex presedinte Mensa International

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 23:54
6125 citiri
Cum intri in clubul celor mai inteligenti oameni din lume - Interviu ex presedinte Mensa International

Cei mai inteligenti 2% oameni din lume au un numitor comun: stofa necesara pentru a fi primiti in organizatia Mensa. Pentru a certifica faptul ca meriti sa fii in Mensa, trebuie sa demonstrezi ca te situezi in acest procent, rezolvand cu brio o serie de teste de inteligenta, potrivit fostului presedinte Mensa International, Jim Werdell. 

Printre obiectivele majore ale Mensa se numara acela de a identifica si de a cultiva inteligenta umana spre binele umanitatii, de a incuraja cercetarea in domeniul inteligentei umane si de a oferi un climat social si intelectual pentru stimularea membrilor organizatiei.

In Romania, Mensa are 200 de membri in toata tara, majoritatea fiind din Bucuresti.

"Sarbatorim 20 de ani de la infiintare Mensa Romania. In ultimii 5 ani, membrii din Romania au demonstrat ca sunt capabili sa dezvolte un grup unit. In urmatorii 3 ani, cred cu tarie ca numarul acestora se va mari considerabil", a subliniat Jim Werdell.

Membrii Mensa sunt persoane cu calitati deosebite, tratate "diferit" de cei din jurul lor.

"Oamenii din jurul lor observa ca au calitati deosebite, ca au abilitatea de a gandi mai repede decat ceilalti, ca au idei mai bune. Mensa le ofera o oportunitate acestor oameni de a intra intr-un loc unde sa se simta acceptati, sa se simta acasa.

Pot sa merg la o intalnire Mensa intr-o alta tara si nu am de ce sa-mi fac griji ca nu voi fi acceptat. Cu siguranta, ceilalti ma vor intelege", a mai precizat fostul presedinte Mensa.

Cine intra in Mensa?

Mensa este o organizatie diversificata, cu membri din toate domeniile si paturile sociale.

"Avem actori, oameni de afaceri importanti, scriitori, cercetatori. Nu exista o clasificare generala pentru oamenii din Mensa. Ambitiile si abilitatile lor sunt total diferite".

Calitatea de membru Mensa conteaza la CV?

Daca in SUA, candidatii isi foloseau calitatea de membru Mensa in CV in speranta ca vor fi favorizati in fata angajatorilor, in alte tari acest lucru nu conteaza.

"Exista tari in care organizatia Mensa nu conteaza atat de mult. Este privita foarte bine in SUA, in Romania, dar sunt tari unde acest tip de societate nu este privita favorabil", a mai precizat Jim Werdell.

"Am facut testul Mensa din mandrie"

Jim Werdell a lucrat timp de 18 ani la compania Ford, dupa care a decis ca este momentul sa-si deschida propria companie in New Avenue.

"Am incercat acest lucru timp de un an pana cand am realizat ca nu mi se potriveste.

Eram proprietarul afacerii, dar nu-mi placea seful. Chiar daca eram lider in propria-mi afacere, nu-mi placea. Asa ca am vandut afacerea si am sfarsit prin a lucra pentru statul California timp de 12 ani", a precizat Jim Werdell.

"Am facut testul Mensa din mandrie. Imi aduc aminte ca am citit intr-un ziar local despre Mensa.

In scoala ma descurcam foarte bine la teste, asa ca m-am gandit ca ar fi interesant sa fac testul de IQ pe care aceasta organizatie il oferea si sa vad daca m-as califica.

A fost de fapt mandria de a vedea cat de inteligent sunt.

Dupa primele 6 luni, Mensa a devenit o familie pentru mine", spune fostul presedinte Mensa International.

Acesta precizeaza ca cea mai mare satisfactie a simtit-o in momentul in care a devenit presedinte peste cei 10.000 de membri ai organizatiei.

"A fost intotdeauna o provocare sa urc la nivelul urmator. Cand am parasit mediul de business, am simtit ca am atins un punct important si am fost foarte multumit de modul in care am evoluat".

Businessman in Mensa

"Un om de afaceri important, membru activ Mensa, este Donald Peterson, fost presedinte Ford. Imi amintesc ca eram la o intalnire cu el si alti oameni de afaceri si aveam la sacou un pix pe care scria Mensa asa ca oamenii au observat ca suntem amandoi membri Mensa".

Jim Werdell a precizat ca nu exista o legatura intre Mensa si mediul de afaceri, decat prin membrii ei care pot activa in mediul de business. 

Interviu realizat de Oana Dumitroiu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#club mensa, #jim werdell, #membru mensa, #inteligenta, #teste, #mensa international, #teste inteligenta, #teste iq , #Stiri Locuri de munca