Cum iti distrugi sanatatea muncind la birou

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 17:27
3854 citiri
Cum iti distrugi sanatatea muncind la birou

Munca la birou este mult mai periculoasa decat si-ar putea inchipui multi angajati. Obiceiurile zilnice iti pot afecta sanatatea, de la imprimanta de pe birou pana la microbii de pe tastatura, corpul tau este expus la adevarate pericole, iar stresul continuu poate avea efecte negative pe termen lung. 

Iata cateva modalitati prin care munca la birou iti distruge sanatatea:

Pozitia pe scaun

Statul pe scaun cel putin opt ore pe zi poate provoca ceva mai mult decat micile dureri de spate.

Munca de la birou creste riscul afectiunilor musculo-scheletice, obezitatii, diabetului si altor boli, chiar daca incerci sa faci sport regulat, scrie Business Insider.

Calitatea slaba a aerului din cladire

Aerul dintr-o cladire poate fi de 100 de ori mai toxic decat aerul de afara, intrucat esti expus la o varietate mare de gaze si componente chimice.

Chiar si aerul conditionat raspandeste bacterii care se inmultesc usor, mai ales in cladirile neingrijite.

Expunerea excesiva la fotocopiator

Daca filtrul nu este schimbat regulat, fotocopiatoarele devin o sursa consistenta de ozon si pot cauza dureri in piept si iritatii pe caile respiratorii.

Chiar si imprimantele cu  laser sunt periculoase.

Caldura laptopului tinut in brate este periculoasa

Laptopul tinut in brate poate cauza probleme dermatologice si nu numai, tocmai de aceea specialistii recomanda ca laptopul sa stea cat mai mult pe birou sau pe un suport special.

Mai mult de 10 ore de munca pe zi iti pot afecta sanatatea

Cercetatorii europeni au descoperit ca oamenii care lucreaza 11 ore pe zi se expun unui rsic cu 60% mai mare de a avea probleme cardiovasculare.

Vederea este afectata de calculator

Chiar daca monitoarele sunt facute astfel incat incat sa protejeze ochii impotriva radiatiilor, expunerea indelungata la monitor poate afecta vederea, uneori doar temporar.

Un alt efect al muncii cu ochii in monitor ar putea fi considerata durerea de cap de care foarte multi angajati se plang.

Excesul de lumina

Corpul uman interpreteaza excesul de lumina exact ca pe lipsa completa de lumina, iar asta poate da peste cap ceasul biologic al angajatului.

Efectele sunt uneori mai grave decat o simpla durere de cap, se poate vorbi de un nivel inalt de oboseala, de stres, de tensiune si alte riscuri pentru sanatate.

Termenele-limita, o doza concentrata de stres

Stresul pe care il resimti in momentul in care trebuie sa indeplinesti un obiectiv la o anumita data iti poate afecta capacitatea de invatare si memoria, potrivit Science Daily.

Acest tip de stres pe termen scurt este tot atat de periculos ca si stresul care dureaza luni de zile.

Plictiseala, una din cauzele deceselor premature

Un studiu realizat de University College din Londra a aratat ca cei care se plang ca sunt prea plictisiti sunt predispusi catre un deces prematur sau catre accidente la locul de munca.

Tastaturile murdare, focar de bacterii

Tastaturile pot fi un teren fertil pentru dezvoltarea baceriilor. Cercetatorii au descoperit ca tastaturile pot avea pana la de cinci ori  mai multe bacterii decat o toaleta si pot contine si bacterii periculoase precum e.Coli sau stafilococ, surse clare de infectii.

Tastatura poate cauza dureri celor care scriu prea mult

Sindromul de tunel carpian poate fi cauzat de utilizarea in exces a tastaturii si se manifesta printr-o durere a incheieturii care poate urca pe intreg bratul.

Sindromul se poate agrava atat de tare incat sa cauzeze distrugerea nervilor si a muschilor.

Utilizarea incorecta a mouse-ului poate cauza probleme

Daca folosesti mouse-ul in aceeasi pozitie tot timpul, esti predispus la aceleasi pericole ca si in cazul utilizarii excesive a tastaturii.

Problemele ar putea porni de la intinderea tendoanelor pentru o perioada mai lunga de timp decat in mod normal, cauzata de o pozitie nepotrivita sau apasarea prelungita cu mana pe suprafete tari.

Chiar si cei care lucreaza pe Blackberry au de suferit

Fortarea degetului mare poate cauza dureri care ajung sa se intinda pana la incheietura.

Mancarea nesanatoasa de pranz

Majoritatea angajatilor au obiceiul sa iasa la pranz sa manance.

Chiar daca alegi ocazional meniurile fast-food, nivelul ridicat al caloriilor creste, cu fiecare portie, riscul de a te imbolnavi de inima.

#sanatate, # birou, # boala, # munca in exces , #Stiri Locuri de munca