Cum iti explici concedierea, in fata noului angajator

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 11:06
2395 citiri
Cum iti explici concedierea, in fata noului angajator

Daca ai fost concediat de la jobul anterior, cel mai probabil te gandesti cu groaza la momentul in care vei fi intrebat despre eveniment, la urmatorul interviu de angajare. Daca stii cum sa raspunzi corect la intrebare, ai mari sanse sa depasesti momentul si chiar sa il aduci in avantajul tau, sustin specialistii in HR citati de Money.USNews.com. 

Fii sincer cu tine insuti

Inainte de a formula o motivare pentru faptul ca ai fost concediat, ar trebui sa fii sincer cu tine insuti in legatura cu cele intamplate.

Lasa orgoliul deoparte si intreaba-te obiectiv care au fost cu adevarat greselile, fara a-ti lua apararea sau a te simti rusinat.

Daca nu ai inteles inca de ce ai fost concediat si care a fost procentul tau de vina, acum este momentul sa iti asumi responsabilitatea, chiar daca si angajatorul tau are o parte de vina.

Trebuie sa te obisnuiesti cu ideea, doar in acest mod vei putea oferi un raspuns care sa il linisteasca pe viitorul angajator, in privinta ta.

Demonstreaza ca ai invatat ceva, prin raspunsul tau

Formuleaza un raspuns care sa prezinte clar cum s-a finalizat situatia, ce ai avut de invatat din cele intamplate si ce s-a schimbat ca urmare a evenimentelor.

Formuleaza un raspuns concis si la obiect

Majoritatea intervievatorilor asteapta cateva propozitii, nu o argumentare detaliata sau, mai rau, critici violente la adresa fostului sef.

Exerseaza raspunsul

Repeta cu voce tare raspunsul de cate ori este nevoie pana esti capabil sa il spui calm.

Intervievatorul va fi foarte atent la modul in care prezinti problema, mai mult decat la esenta mesajului tau, sustin expertii.

El va cauta sa observe daca esti furios in legatura cu ce s-a intamplat si va dori sa vada daca ai invatat ceva din cele intamplate, de aceea trebuie sa acorzi o atentie foarte mare modului in care prezinti informatia.

Nu minti

Daca angajatorul descopera adevarul iti vei distruge credibilitatea, de aceea specialistii te sfatuiesc sa iti pastrezi integritatea si sa iti asumi responsabilitatea.

#concediere, # angajator, # interviu, # intrebare , #Stiri Locuri de munca