Cum iti formezi imaginea, printr-o strangere de mana

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 12:30
3991 citiri
Cum iti formezi imaginea, printr-o strangere de mana

Fie ca interactioneaza in mod regulat cu superiorii, clientii sau colegii, o strangere de mana bine "executata" este cea mai buna aptitudine pe care un om de afaceri o poate dezvolta pentru a-si crea o imagine buna in fata partenerilor de afaceri sau pentru a-si reprezenta pozitiv compania, informeaza Monster.com. 

Strangerea de mana este o ocazie de a stabili un raport intre doua persoane si de a se genera o chimie pozitiva intre ele, sunt de parere specialistii in HR.

O legatura imediata se dezvolta in momentul atingerii mainilor, iar acest moment reprezinta punctul de start pentru o conversatie sau chiar un viitor parteneriat business.

Chiar daca o strangere de mana pare un gest simplu si direct, el este de fapt un adevarat ritual psihosocial cu foarte multe nunante de interpretat.

Iata cateva sfaturi oferite de experti care te vor ajuta sa transmiti ceea ce doresti intr-o relatie de afaceri, printr-o simpla strangere de mana.

Alege momentul potrivit

Intinde mana de cate ori esti prezentat cuiva, oricand te prezinti singur sau oricand te pregatesti sa pleci, te sfatuiesc expertii.

Vorbeste

In timp ce intinzi mana pentru a face cunostinta, specialistii recomanda sa adresezi si cateva cuvinte.

Poti scoate in evidenta faptul ca ai retinut numele persoanei, rostindu-l alaturi de exprimarea aprecierii pentru intalnirea voastra.

Strange mana cu putere moderata

Puterea cu care strangi mana cuiva spune foarte multe despre atitudinea ta.

O strangere lipsita de vlaga sugereaza ezitarea, pe cand o strangere prea puternica poate parea mult prea entuziasta sau chiar dominanta.

O strangere de mana de o fermitate medie exprima incredere de sine si autoritate, potrivit expertilor citati de Monster.com.

Ai grija la aspectul mainilor tale

Palmele transpirate transmit interlocutorului faptul ca ai o stare de nervozitate care ar putea fi interpretata drept o incercare de a ascunde ceva.

Poti avea la indemana servetele umede si chiar pudra de talc, te sfatuiesc specialistii.

Ai grija la pozitia palmelor

Asigura-te ca strangerea de mana uneste palmele perfect si incearca sa iti tii palma perpendicular pe linia pamantului.

Palma intoarsa in sus comunica un sentiment de supunere, iar cea intoarsa in jos transmite o atitudine dominanta.

Daca apuci mana interlocutorului cu mana ta stanga vei transmite un semn de afectiune si caldura, insa de multe ori, acest gest urmat de un salut la o prima intalnire poate fi interpretat drept expresia unei atitudini false.

Tine cont de cultura

Fii foarte antent si urmareste indiciile pe care cei din jurul tau le ofera.

In acest sens, trebuie sa raspunzi cu aceeasi forta cu care esti primit, fara sa incerci sa domini persoana a carei strangere de mana ti se pare mai timida.

In functie de cultura, vei intalni diferite legaturi sociale si implicit, tipuri de strangere de mana.

In America de Nord si Europa, o strangere ferma este tocmai potrivita pentru o intalnire.

In Asia si Orientul Mijlociu, unde strangerea de mana reprezinta un gest relativ nou, trebuie sa fii mai bland pentru a nu parea agresiv in fata interlocutorului.

Constientizeaza momentul in care se incheie strangerea de mana

Strangerea de mana ideala dureaza aproximativ trei secunde, dupa care trebuie sa iti retragi mana chiar daca va aflati inca in conversatie, sustin specialistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afacere, #de, #mana, #palme, #strangere , #Stiri Locuri de munca