Cum iti negociezi salariul ca un profesionist, pe timp de criza

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 15:08
2664 citiri
Cum iti negociezi salariul ca un profesionist, pe timp de criza

Daca primesti o oferta de job in aceasta perioada inseamna ca angajatorul chiar te vrea pentru compania lui. Odata ajuns in stadiul negocierii salariului, inseamna ca ai reusit chiar sa iesi in evidenta intre un numar foarte mare de candidati, ca esti o persoana care a starnit interesul si care reprezinta cea mai buna varianta din toate posibilitatile, informeaza Forbes. 

Tinand cont de toate aceste aspecte, expertii in HR iti ofera cateva sfaturi cu privire la negocierea cu succes a salariului oferit de potentialul angajator in perioada de criza economica.

Nu incepe negocierea pana nu ai primit o oferta formala

Daca angajatorul te intreba cat ai vrea sa castigi, poti contracara “atacul”, intreband daca informatia ii este necesara pentru a ti se face o oferta.

Lasa-l pe intervievator sa deschida subiectul “salariu”

Nu fi tu cel care initiaza negocierea salariului, ci permite-i angajatorului sa lanseze discutia pentru a nu parea mai interesat de venit decat de jobul in sine.

Nu dezvalui salariul tau de acum

Nu ai niciun motiv sa dezvalui vreo cifra in niciuns tadiu al negocierii, sustin expertii.

In schimb, poti spune foarte simplu ca ai un salariu competitiv, de care esti multumit,.

Analizeaza oferta

Gandeste-te bine la orice oferta pentru cel putin 24 de ore, chiar daca ti se pare fantastica inca de la inceput, timp in care nu trebuie sa te feresti sa-i arati angajatorului entuziasmul tau.

Negociaza direct cu managerul care se ocupa de recrutare

Nu pierde timpul vorbind cu diferiti membrii ai departamentului de HR, ci asteapta pana cand ai o oferta directa de la seful caruia ii vei fi subordonat.

Foloseste-te toate cunostintele pentru a te documenta

“Cerceteaza” terenul pentru a afla care este salariul pe care organizatia il ofera in mod normal pentru acest post si cum sunt platiti in general oamenii care ocupa aceasta pozitie.

Exerseaza negocierea

In aceste momente, un prieten bun iti poate fi extrem de util daca este dispus sa parcurga alaturi de tine diverse scenarii ale negocierii.

Propune o renegociere in sase luni

Daca nu reusesti sa il determini pe angajator sa ridice nivelul salariului la asteptarile tale, poti cere o renegociere formala peste jumatate de ani, spun specialistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #job, #negociere, #oferta, #salariu , #Stiri Locuri de munca