Cum iti tii parintii departe de interviul pentru job

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 15:46
1755 citiri
Cum iti tii parintii departe de interviul pentru job

"Parintii elicopter" au tendinta de a se implica exagerat in activitatea copiilor lor de job hunting, iar asta influenteaza negativ pentru candidati alegerile pe care le fac angajatorii, potrivit studiilor recente. Poti profita totusi de aceasta "exagerare" a lor printr-un compromis delicat si multa intelegere pentru felul lor de a fi. 

Parintii care ii ajutau pe copiii lor sa faca proiecte excelente pentru scoala, sa ia note mari si care s-au implicat foarte mult in alegerea facultatilor pentru copiii lor au acum tendinta de a se implica din ce in ce mai mult si in incercarile acestora de a-si gasi un job, este concluzia unui studiu realizat pe 1300 de manageri, citat de Fortune CNN.

Intentiile parintilor sunt bune, insa aceasta exagerare afecteza considerabil sansele copiilor de a fi angajati in vreo companie pentru ca angajatorii vor pune implicit la indoiala maturitatea si independenta lor.

Candidatii care se confrunta cu aceasta problema trebuie sa o rezolve intr-un mod delicat, printr-un compromis, fara sa raneasca sentimentele parintilor exagerat de protectivi.

Iata cateva modalitati prin care ii poti face pe parintii tai sa se simta si sa fie utili “in spatele cortinei” si in acelasi timp sa poti sa demonstrezi in fata intervievatorului cine esti si ce poti face tu cu adevarat.

Foloseste-te de grupul lor de cunostinte

Prietenii si colegii parintilor tai te pot prezenta unor angajatori si iti pot oferi informatii pretioase la care nu ai putea sa ajungi altfel.

Roaga-i sa iti corecteze CV-ul

Pe langa greselile gramaticale, parintii pot observa daca ai scos sau nu in evidenta informatiile valoroase despre tine, in CV.

Tu ai putea considera ca experienta  din echipa de baschet sau de teatru a scolii este importanta, insa parintii iti vor atrage atentia: aceasta experienta este irelevanta pentru un tanar care aspira la un rol de leadership.

Simuleaza interviul in fata lor

Parintii nu te vor judeca pentru greseli, ci din contra, iti vor oferi feedback valoros cu privire la stilul tau de a vorbi si de a raspunde la intrebari posibile, la interviu.

Discuta cu ei optiunile pe care le ai

O perspectiva matura asupra situatiei va scoate la iveala aspecte la care tu nu te-ai fi gandit, din lipsa de experienta si cunostinte in domeniu.

Cere-le ajutorul, cantariti impreuna avantajele si dezavantajele alegerilor si prezinta-te cu argumentele pregatite matur, in fata angajatorului.

Accepta sprijinul moral

Multi tineri au tendinta de a fi reticienti la incurajarile si sustinerea vadita a parintilor lor.

Mama si tata sunt insa cei mai mari admiratori ai tai si doar ei iti pot mentine moralul ridicat, intr-o lume dificila si, in aces caz, intr-o competitie stransa pentru jobul mult visat.

Daca accepti sprijinul lor moral, ei vor simti ca au fost alaturi de tine si vor intelege cand le explici ca, macar in fata intervievatorului, trebuie sa apari singur si sigur pe tine.

#angajatori, #caut un job, #cv, #job hunting, #parinti exagerat de protectivi , #Stiri Locuri de munca