Cum prospera o companie care a redus programul de munca la cinci ore pe zi

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 07:00
1491 citiri
Cum prospera o companie care a redus programul de munca la cinci ore pe zi
Foto: Tower Paddle Boards

Pornind de la premisa ca mai mult nu inseamna neaparat mai bine, tot mai multe companii sfideaza logica celor (cel putin) opt ore de munca.

Daca ideea unui program de lucru de sase ore a fost vehiculata si chiar pusa in practica de-a lungul timpului, antreprenorul Stephen Aarstol din San Diego, California, a mers mai departe.

Compania sa, Tower Paddle Boards, producator de placi de stand up paddling, functioneaza din luna mai a acestui an cu un program de cinci ore pe zi. Angajatii sunt platiti in regim full-time si afacerea merge la fel de bine ca inainte, scrie Inc.com.

Internetul si tehnologiile conexe au dat un impuls puternic productivitatii, dar salariile nu au crescut, iar orele de lucru au ramas acelasi, arata Aarstol.

Instrumentele care le ofera oamenilor posibilitatea sa fie mai productivi pot, totodata, sa ii faca sa iroseasca o mare parte din timpul dedicat lucrului.

Aarstol, adept al regulii 80:20 (80% din productivitate vine cu 20% efort), considera ca, din ...citeste mai departe despre "Cum prospera o companie care a redus programul de munca la cinci ore pe zi" pe Ziare.com

#companie program cinci ore, #program lucru sase ore, #ore munca , #Stiri Locuri de munca