Cum sa accepti constructiv critica la locul de munca

Luni, 15 August 2011, ora 11:27
1733 citiri
Cum sa accepti constructiv critica la locul de munca

A fi criticat nu este deloc un lucru placut si nimanui nu ii place sa aiba parte de enumerarea defectelor sale. Insa, de cele mai multe ori, critica se poate transforma intr-una constructiva. In loc sa te simti incomod de la inceput pana la final, incearca sa descoperi ce anume poti invata din critica primita si foloseste-o pentru viitorul tau profesional. 

Ia in considerare persoana de la care vina critica

Daca cel care te critica este o persoana pe care o admiri, ia-o ca pe ceva din care poti invata. Nimeni nu stie totul si nimeni nu se asteapta ca toti sa stim totul. Uneori, ceva ce arata a critica poate fi incercarea altcuiva de a te invata ceva.

In cazul in care critica vine de la cineva care nu iti place, nu are sens sa te superi si sa te enervezi. Persoanei respective oricum nu ii va pasa, iar tu vei fi cel care sufera.

Detaseaza-te pentru moment

Respira adanc si da pentru moment la o parte critica primita. Nu incerca sa o analizezi exact in momentul in care ai primit-o. Detaseaza-te si gandeste-te la altceva pentru cateva momente. Odata ce umilinta si nervii au trecut, incearca sa te gandesti daca critica primita a fost cu intentia de a fi sau nu de ajutor.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

#loc munca, #job, #angajat, #critica , #Stiri Locuri de munca