Cum sa alegi corect intre doua joburi

Marti, 08 Iunie 2010, ora 13:11
4783 citiri
Cum sa alegi corect intre doua joburi

Intr-o perioada in care joburile bune sunt greu de gasit, fiecare oportunitate trebuie bine cantarita. Iata cateva sfaturi pentru a fi sigur ca faci alegerea corecta, atunci cand esti in situatia de a alege dintre mai mult optiuni de angajare.

Evalueaza scopurile tale profesionale

Incearca sa iti dai seama care din posturi iti ofera posibilitatea sa evoluezi mai rapid.

Afla care sunt optiunile pe care angajatorul le ofera pentru a putea urca pe scara profesionala.

Profita din plin de oportunitate daca ti se ofera traininguri sau workshopuri interesante.

Analizeaza beneficiile angajatorilor

Pe langa o atmosfera placuta la locul de munca, o companie trebuie sa ofere salarii si beneficii pe masura pentru a te face cat mai interest de postul ei.

Studiaza atent salariul, potentialul de a obtine bonusuri, asigurarile medicale, concediile de odihna, de maternitate si cele medicale, accesul la o sala de fitness sau posibilitatea de a calatori in interes de afaceri.

Ia in considerare atat ofertele de job, cat si viata personala

Trebuie sa realizezi ce valoare are pentru tine flexibilitatea programului, optiunea de a munci de acasa, timpul petrecut in familie sau  weekend-urile si serile libere.

O oferta buna de salariu poate fi tentanta, insa trebuie sa constientizezi ca aceasta necesita unele sacrificii, in ceea ce priveste timpul personal si cel dedicat familiei tale.

Angajatii companiei sunt cea mai buna sursa de informare in legatura cu orele de munca suplimentare si pareri despre mediul de lucru, asa ca nu ezita sa iti faci noi cunostinte printre ei.

Ai incredere in instinctul tau

Un anumit job poate parea o oferta de nerefuzat in ceea ce priveste salariul sau reputatia companiei, insa un alt job poate asigura oportunitati mai mari: flexibilitate, creativitate sau interactiune cu clientii.

Incearca sa fii sincer cu tine insuti si imagineaza-ti cum ar fi viata ta, din perspectiva fiecarui job, inainte de a face o alegere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegere, #de, #joburi, #loc, #munca, #oportunitate , #Stiri Locuri de munca