Cum sa iti cauti alt un job, fara sa atragi atentia sefului

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 17:39
2203 citiri
Cum sa iti cauti alt un job, fara sa atragi atentia sefului

In cazul in care esti deja angajat si vrei sa iti cauti un nou job fara ca sefii tai sa afle sau pur si simplu esti curios ce se mai intampla pe piata muncii in domeniul tau, specialistii in HR te sfatuiesc sa actionezi cu atentie, atat in mediul online cat si in activitatile tale zilnice, la job, informeaza publicatia Forbes. 

Nimeni nu isi doreste sa stea cu teama ca ar putea fi dat afara pentru ca nu este loial companiei, insa asta nu inseamna ca nu ar trebui sa te interesezi absolut deloc de aceste lucruri.

Angajatorii nu vor face public anuntul ca urmeaza sa te inlocuiasca, sa te restructureze, sau sa externalizeze postul tau, ci isi permit sa faca schimbarile astfel incat noua situatie sa se potriveasca nevoilor companiei.

Iata cateva sfaturi pe care poti sa le aplici pentru a explora si tu cat mai discret toate oportunitatile de schimbare pentru cariera ta.

Construieste-ti baza de cunostinte profesionale in timp

Retelele sociale sunt o unealta acceptabila atunci cand vrei sa iti gasesti un nou job cat mai discret, insa daca abia acum devii activ in acest mediu si incepi sa iti faci rapid diferite contacte, risti sa iti dezvalui singur planurile si sa iti sabotezi cautarea.

Actioneaza incet, adauga un numar limitat de cunostinte pe zi, in loc sa le adaugi pe toate in acelasi timp si personalizeaza-ti abordarea, astfel incat sa pui accent pe refacerea legaturilor, nu job hunting.

Fii cat mai entuziasmat si multumit, atunci cand vorbesti de postul actual din companie, te sfatuiesc specialistii.

Incearca sa devii o persoana credibila in domeniul tau

Axeaza-te pe domeniul in care ai dobandit experienta, documenteaza-te si fa-te cat mai vizibil in aria in care esti specializat.

In acest mod, iti vei crea o baza pentru cariera ta in viitor, in acelasi timp in care servesti foarte bine nevoile companiei actuale.

Foloseste cumpatat platformele de recrutare

Recrutorii apreciaza candidatii pasivi, iar cea mai buna perioada pentru a lega relatii este atunci cand nu ai nevoie neaparata de acestea.

Evita sa contactezi orice recrutor, unul dintre ei ar putea sa lucreze chiar pentru seful tau.

Daca ti-ai construit deja un brand in retelele sociale ca un expert, poti lega relatii cu recrutorii, iar acest lucru te va pozitiona perfect in vizorul acestora pentru noi oportunitati.

Orice astfel de candidat este mult mai interesant pentru companii pentru ca prin natura sa de angajat in prezent, poate sa accepte sau sa refuze cu mult mai multa usurinta o oferta, decat unul care nu are un job.

Nu uita sa te concentrezi asupra sarcinilor actuale, in timp ce cauti un nou job, te sfatuiesc specialistii.

In acest mod, eviti situatia de a fi concediat si nevoit sa accepti orice oferta de job iti iese in cale.

#angajat, # job, # sefi, # piata, # muncii , #Stiri Locuri de munca