Cum sa iti pastrezi jobul pe timp de criza

Luni, 16 Februarie 2009, ora 11:00
1533 citiri
Cum sa iti pastrezi jobul pe timp de criza

Concedierile masive facute pe fondul crizei economice au facut ca locul de munca sa fie pentru multi dintre romani un lux, iar pastrarea serviciului sa fie o adevarata lupta pentru supravietuire.

Datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca arata ca numarul somerilor a crescut, in decurs de o luna, cu 41.466 de persoane, cele mai afectatate judete fiind Vaslui (10,3%) si Mehedinti (9,8%), in timp ce judetul Ilfov inregistreaza cea mai scazuta rata a somajului (1,4%), informeaza Evenimentul Zilei.

Estimarile pentru urmatoarea perioada nu sunt, din pacate, prea optimiste. In acest sens, companiile de recrutare furnizeaza tot mai multe sfaturi despre cum sa faci sa iti pastrezi jobul.

1. Nu face exces de zel! Risca ca cei de la birou sa vorbeasca cu seful, insa nu pentru a sugera acestuia promovarea ta, ci pentru a te pune intr-o lumina defavorabila.

2. Nu te plange! Pastreaza-ti parerea pentru tine si nu sufla o vorba nimanui de la serviciu sau oricui are o cunostinta care lucreaza in acelasi loc cu tine.

3. Fa-ti intotdeauna "temele" ! Nu te limita strict la atributiile pentru care esti remunerat si ajuta-ti atat colegii cat si pe sef, daca acesta te solicita. Foloseste-ti experienta in folosul companiei si, implicit, pentru a-ti asigura un loc stabil in cadrul acesteia.

3. Lucreaza peste program! Daca e nevoie sa iti termini treburile intr-o zi nu ezita sa mai ramai cateva ore dupa serviciu!

4. Pastreaza un echilibru intre serviciu si viata personala! Nu aduce cu tine acasa problemele de la serviciu si nici invers.

5. Poarta o masca! Masca de serviciu inseamna zambet. Astfel, nu vei risca sa fii intrebat de ceilalti ce ai patit sau ce probleme ai.

#estimari, #job, #pastrare, #sfaturi , #Stiri Locuri de munca