Cum sa negociezi salariul si alte beneficii pentru un nou loc de munca

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 01:41
2715 citiri
Cum sa negociezi salariul si alte beneficii pentru un nou loc de munca

Dupa zeci de interviuri si zile stresante ai obtinut, in sfarsit, un job pe placul tau. Inainte de a semna contractul, gandeste-te serios la salariu si la alte beneficii aduse de noua ta slujba. De asemenea, inainte de a stabili salariul trebuie sa te interesezi de cateva aspecte. Chiar daca oferta pare in regula, nu este cazul sa te arunci cu capul inainte fara sa te asigura care este cel mai bun salariu si cel mai bun pachet de beneficii.

In primul rand, intereseaza-te despre companie, deoarece este important sa afli pozitia financiara a societatii, te sfatuieste eHow. Aceste situatii financiare pot fi gasite pe Internet, pe site-uri de specialitate sau pe cele de stiri.

Intereseaza-te ce salariu primeste o persoana ce ocupa acelasi post ca al tau la o firma asemenatoare. Exista, de asemenea, site-uri speciale, unde poti introduce pozitia, anii de experienta si inca alte cateva detalii si vei obtine un salariu orientativ.

De asemenea, sa nu uiti ca varsta si experienta conteaza foarte mult. Daca ai multi ani de experienta in spate, nu trebuie sa accepti acelasi salariu cu un student ce abia a iesit de pe bancile facultatii.

Gandeste-te din timp la ce pachet salarial iti doresti si fa o lista cu aceste beneficii. Nu uita de asigurarea medicala si eventual unele servicii mai ieftine la o clinica particulata. De asemenea, discuta despre zilele de concediu. Unele firme nu respecta zilele legale de concediu, insa nu anunta de la inceput acest lucru.

Acum este momentul sa negociezi salariul si celelalte beneficii. Dupa ce ai adunat toate informatiile, contacteaza angajatorul si propune o intalnire. In timp ce prezinti cererile tale, mentioneaza si ceea ce vei face tu pentru comapnia si de ce trebuie sa te angajeze pe tine.

De asemenea, discuta si despre eventualele mariri salariale sau prime in functie de performanta ta.

#salariu, #beneficii, #loc de munca , #Stiri Locuri de munca