Cum sa te pregatesti pentru noul job

Vineri, 13 August 2010, ora 10:20
2302 citiri
Cum sa te pregatesti pentru noul job

Chiar daca ai depasit partea cea mai dificila, gasirea unui job, nu uita de importanta primei impresii. Iata o lista cu lucrurile de care trebuie sa tii cont inainte, in timpul sau dupa prima ta zi de lucru.

Inainte de prima zi

Verifica orice lucru de doua ori: nu numai la ce ora si unde trebuie sa ajungi ci si care este tinuta potrivita pentru birou.

Acest lucru te va ajuta sa eviti orice confuzii sau complicatii.

Inainte sa-ti incepi activitatea, afla daca exista anumite teste sau perioade de proba pe care trebuie sa le treci.

Actualizeaza in retea noul tau statut de angajat. Fara indoiala, ai apelat la sprijinul celor din retea pentru a te ajuta sa-ti gasesti un loc de munca.

Da dovada de politete si informeaza-i ca nu mai esti somer.

Poti trimite un email la toata lumea in care sa specifici numele companiei la care lucrezi, precum si functia pe care o ocupi.

Alaturi de multumirile pe care trebuie sa le trimiti contactelor din retea, fa-ti timp sa multumesti si celor de la care ai primit referinte.

85% dintre companii tin cont de parerea celor care te recomanda si este foarte posibil ca referintele lor sa fi jucat un rol important in primirea locului de munca.

In prima zi

Incearca sa faci o impresie cat mai buna.

Vino la locul de munca, cu o atitudine pozitiva si deschisa.

Fii prietenos cu toata lumea si incearca sa intelegi modul intern de functionare al organizatiei.

Accepta invitatiile colegilor de a iesi in pauza de masa. Este o buna modalitate de a va cunoaste, iar daca ii refuzi, vei fi considerat nepoliticos.

Informeaza-te care sunt prioritatile pentru sef.

Stiind care sunt asteptarile sefului, poti incepe elaborarea unui plan de prioritizare a activitatilor.

Este bine sa ai notate cateva obiective inainte de prima intalnire cu managerul tau, pentru a demonstra ca esti proactiv.

Dupa prima zi

Studiaza documentele. Foloseste timpul ramas la sfarsitul primei tale zile de munca pentru a te documenta despre companie, despre beneficiile si cultura organizationala.

Nu te descuraja

In mod normal, este nevoie de 3-4 saptamani pentru a te obisnui, astfel ca la inceput ai putea sa te simti un pic obosit sau coplesit.

Relaxeaza-te si incearca sa te odihnesti cat mai mult posibil pentru a evita epuizarea.

#activitati, #angajat, #impresie, #job, #pregatire , #Stiri Locuri de munca