Cum sa-ti gasesti job pe LinkedIn

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 10:31
4692 citiri
Cum sa-ti gasesti job pe LinkedIn

In epoca socializarii online, profilul de LinkedIn a devenit esential pentru gasirea unui job. Potrivit expertilor in recrutare citati de Forbes.com, angajatorii considera LinkedIn-ul drept o "mina de aur" pentru gasirea candidatilor potriviti. 

Cu ajutorul profilului de LinkedIn poti sa ii tii la curent pe toti prietenii, colegii si sefii dar si pe sutele de potentiali angajatori despre realizarile tale recente, despre ambitiile si schimbarile petrecute la nivel profesional.

Cel mai important pas, editarea URL-ului

Pe LinkedIn poti apela la cateva trucuri pentru a-ti pozitiona adresa web cat mai sus in pagina de rezultate a motoarelor de cautare.

Iti poti alcatui o adresa web LinkedIn eleganta, folosind prenumele si numele, fara spatiu intre ele, de forma "linkedin.com/in/utilizator."

Publica dovezi online ale activitatii tale

Urmatorul pas este adaugarea siteurilor care pun in valoare munca ta.

Un jurnalist poate folosi articolele publicate pe Internet, pentru un designer sau un fotograf se recomanda un link catre o pagina de portofoliu, iar un vanzator poate include un link catre clientii sai.

Imbunatateste-ti CV-ul cu cuvinte cheie

Include informatii care ofera o descriere clara a domeniului in care ai experienta si subliniaza realizarile tale.

CV-ul trebuie sa aiba intre 100 si 300 de cuvinte si sa includa cuvinte cheie care ar putea atrage atentia angajatorilor catre profilul tau.

Consolideaza-ti reteaua sociala

Poti incepe prin a cauta printre prietenii colegilor de munca deja prezenti in profilul tau de LinkedIn.

Atunci cand trimiti o invitatie, ar trebui sa scrii cate o nota individuala fiecarei persoane.

Chiar si o propozitie scurta poate genera energia emotionala necesara pentru a te scoate in evidenta din multimea de invitatii primite de un utilizator.

Cauta-ti competitia

Incearca o cautare avansata a persoanelor interesate de acelasi job ca si tine si creeaza legaturi cu cat mai multe dintre acestea.

Obtine cat mai multe recomandari

Lucrurile pozitive scrise despre tine pot duce la rezultate importante pe LinkedIn.

Roaga-l pe seful tau, pe fostul sef, un coleg sau pe orice persoana care a lucrat impreuna cu tine sa scrie ceva frumos despre aptitudinile si realizarile tale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job, #linkedin, #profil, #web , #Stiri Locuri de munca